Budi dio naše mreže

Zanos, karizmu i duhovnost Klanjateljice žive i utjelovljuju po svom apostolatu diljem svijeta. Kao blagoslov i plod molitava, tijekom mjeseca rujna redovničke će zavjete položiti dvije mlade žene za koje je sestra Danijela Anić pozvala na molitvu. Ženama je u današnjem svijetu teže nego ikada slijediti Isusa u redovničkom staležu jer one ostvaruju nemoguću misiju.

/ fe

S prvim rujanskim kišama na zemlju se spustilo i obilje Božjeg blagoslova. Na svojoj Facebook stranici sestra Danijela Anić preporučila je u molitvu dvije mlade žene koje će uskoro položiti redovničke zavjete u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove.

S. Danijela istaknula je da su ove žene primjer odvažnosti u današnjem svijetu kada je biti redovnica veliki izazov za svaku ženu koja se osjeća od Boga pozvanom. Ženska intuicija, dosjetljivost i stvaralačka kreativnost za ovu su Klanjateljicu darovi Božjega Duha koji ostvaruju i nemoguću misiju. Kao primjer sestra se prisjetila starog misionara koji je mladim sestrama oduševljeno govorio da tamo gdje nisu mogli doći ni svećenici, dolazile su sestre redovnice.

“Zato hrabro ako u srcu osjećaš Božji poziv, ne čekaj odobrenje okoline jer ne razumiju to svi. Isus treba i evangelizatorice”, kazala je s. Danijela.

Podsjetimo, Družba sestara Klanjateljica Krvi Kristove osnovana je 1834. godine u Acutu u Italiji. Povijest Družbe započinje s njezinom utemeljiteljicom sv. Marijom De Mattias. Prije dva stoljeća ona je krenula u veliku avanturu i ostvarivanje Božjeg djela proizašlog iz njezine duboke kontemplacije i uranjanja u otajstvo Krvi raspetoga Krista. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja