Budi dio naše mreže

Donosimo pregled rasporeda misa zahvalnica koje će se ove godine, poštujući mjere Stožera civilne zaštite, održavati u ranijim terminima.

/ im

Kardinal Bozanić predvodi misu zahvalnicu na završetku građanske godine u župi sv. Blaža u Zagrebu

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, u četvrtak, 31. prosinca s početkom u 18.30 sati, predvodit će misu zahvalnicu u crkvi svetoga Blaža u Zagrebu. Prijenos mise bit će na službenom YouTube kanalu Zagrebačke nadbiskupije i na Facebook stranici Nadbiskupije.

Misa zahvalnica u župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu ( Zagreb)

U 19 sati.

Misa zahvalnica u svetištu Sveta Mati Slobode

U 19 sati.

Misa zahvalnica u remetskom svetištu

Što se tiče slavljenja misa, zbog učestalih podrhtavanja uzrokovanih potresom, ipak još u četvrtak 31. prosinca neće biti slavlja s vjernicima, no misu u 7 sati te misu zahvalnicu u 18.30 može se pratiti preko aplikacije Majka Božja Remetska; mrežne stranice www.zuparemete.net; facebook stranice Župa Remete i Laudato TV.

Misa zahvalnica u požeškoj katedrali

Na svršetku građanske 2020. godine, u četvrtak 31. prosinca, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević će u požeškoj Katedrali, u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i Župi sv. Terezije Avilske te vjernicima grada Požege, predvoditi svetu misu zahvalnicu u 18.30 sati. Prijenos misa bit će na Facebook profilu Požeške biskupije.

Misa zahvalnica u đakovačkoj katedrali

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodit će u četvrtak 31. prosinca u katedrali-bazilici Sv. Petra u Đakovu misu zahvalnicu u 18 sati.

Misa zahvalnica u hvarskoj katedrali

Na Staru godinu, u četvrtak 31. prosinca, u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru u 18 sati slavit će se misa zahvalnica za proteklu građansku godinu. Na misi će biti otpjevan „Tebe, Boga hvalimo”, a katedralni župnik Toni Plenković osvrnut će se na proteklu godinu.

Misa zahvalnica u zadarskoj katedrali

Na Staru godinu, u četvrtak 31. prosinca, misu zahvalnicu i svečani Tebe Boga hvalimo za proteklu građansku godinu u katedrali sv. Stošije u Zadru u 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Misa zahvalnica u osječkoj konkatedrali

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodit će u četvrtak 31. prosinca misu zahvalnicu u osječkoj konkatedrali u 17 sati.

Misa zahvalnica u dubrovačkoj katedrali

Na Silvestrovo, zadnji dan Stare godine, 31. prosinca mise zahvalnice, kako je to uobičajeno, slavit će se u svim župama i samostanskim crkvama na području Dubrovačke biskupije. U katedrali Gospe Velike misu zahvalnicu u 18 sati predvodit će katedralni župnik don Marin Lučić.

Misa zahvalnica na Staru godinu u splitskoj katedrali

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će na Staru godinu 31. prosinca u 18 sati tradicionalnu misu zahvalnicu Te Deum u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma. Prijenos mise bit će na TV Jadran, na YouTube kanalu i Facebook profilu Splitsko-makarske nadbiskupije.

Misa zahvalnica u riječkoj katedrali

Misu u 17 sati, predvodi riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Mise zahvalnice u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) na rasporedu su u 8 i 18 sati, a u ostalim crkvama prema župnim rasporedima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja