Budi dio naše mreže

Aplikacija sadrži sve zagrebačke krovove i informira građane o mogućnostima postavljanja sunčanih elektrana na krovovima zgrada.

/ fe

Gradska skupština Grada Zagreba u listopadu 2021. godine usvojila je “Program Integrirane sunčane elektrane na zgradama javne namjene, višestambenim zgradama i obiteljskim kućama te zgradama gospodarske namjene na području Grada Zagreba za razdoblje 2022. – 2024.”

Energetski info centar Grada Zagreba, naziv je mrežne aplikacije pomoću koje zainteresirani građani glavnog grada Republike Hrvatske mogu provjeriti sunčani potencijal krova svoje kuće ili zgrade. Aplikacija sadrži sve zagrebačke krovove i informira građane o mogućnostima i uštedama koje bi mogli ostvariti nakon postavljanja sunčane elektrane na krov.

Stranica je jednostavna za korištenje, a sve što je potrebno za unos korisnika je adresa – odnosno odabir zgrade, iznos mjesečnih računa u nižoj i višoj tarifi, a stranica će ponuditi na temelju unesenih podataka informativni izračun: kolikom površinom krova se raspolaže, koliko kilovata električne energije je moguće instalirati na vlastitom krovu, iznos i povrat ulaganja te godišnje uštede koje se mogu ostvariti.

Korak 1. ODABIR ZGRADE

Korak 2. IZRAČUN KORISNE POVRŠINE KROVA

Korak 3. UNOS PODATAKA O POTROŠNJI

Nakon predstavljanja aplikacije zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da će na jesen biti otvoren i fizički centar gdje će građani moći fizički doći po informacije i savjete. “Ovo je prva faza, a uskoro ćemo, prije jeseni, pokazati podatke o potrošnji električne energije po zgradama u Gradu Zagrebu, vode, plina i drugih energenta kako bi građani mogli vidjeti i upariti podatke o potrošnji energije koje imaju njihove zgrade”, rekao je Tomašević.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja