Budi dio naše mreže

Osiguranje pape Franje moralo je biti pojačano tijekom njegova posjeta Trstu u Italiji 7. srpnja zbog pronalaska pištolja u napuštenom kovčegu na gradskom željezničkom kolodvoru.

/ mk

Papa je u grad i iz grada putovao helikopterom.

Prema talijanskom tisku, manje od 24 sata nakon dolaska Svetog Oca svi su se alarmi oglasili nakon što je policija u kovčegu otkrila poluautomatski pištolj češke proizvodnje.

Pronađeno oružje, pištolj kalibra 9 mm sa spremnikom od 14 metaka, nalazio se u kovčegu zajedno s dva para cipela i odjeće turskog podrijetla na kojima su još uvijek bile etikete.

Karabinjeri (talijanska sigurnosna agencija) odmah su djelovali i obavijestili nadležne za sigurnost pape Franje tijekom njegova sudjelovanja na 50. Socijalnom tjednu katolika kako bi mogli pojačati mjere zaštite.

Papa je putovao kako bi sudjelovao u godišnjem događaju koji organizira Katolička crkva u Italiji posvećenom promicanju katoličkog socijalnog nauka.

U izjavi za Il Piccolo — glavne tršćanske novine — biskup Enrico Trevisi rekao je da je papa bio svjestan što se dogodilo i da je cijelo vrijeme “bio miran” te je unatoč situaciji odlučio nastaviti put.

Trevisi je istaknuo kako su građani Trsta “s velikom radošću pozdravili papin dolazak i ne želimo da tu radost poremete druge misli”.

Posjet pape Franje Trstu nastavio se normalno i bez dodatnih incidenata, iako obavještajno-antiteroristička jedinica i dalje istražuje moguću povezanost oružja i posjeta Svetog Oca.

Iako još nisu utvrdili identitet vlasnika kofera, kamere postaje pokazuju muškarca visokog 1.75 m tamne puti koji je pogledao oko sebe prije nego što je ostavio kofer i izašao.

Nakon konzultacija s ACI Prensa, CNA-ovim partnerom za vijesti na španjolskom jeziku, glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni rekao je da je ovo stvar koja brine “talijanske vlasti”, donosi CNA.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja