Budi dio naše mreže

Papa Franjo: "Molimo za mlade ljude, posebno u Latinskoj Americi, da nasljeduju Marijin primjer i odgovore na Gospodinov poziv posredovati svijetu radost Evanđelja."

/ Hrvoje Josip Bišćan

Papa je molitvenu nakanu svoje Svjetske molitvene mreže za siječanj usmjerio prema mladima koji će se u drugoj polovici siječnja okupiti u Panami na Svjetskom danu mladih.

Papa im je poručio:

“Vi, mladi, u Djevici Mariji imate razlog radosti i izvor nadahnuća. Iskoristite Svjetski dan mladih u Panami kako biste razmatrali Krista i Mariju. Molit ćemo zajedno krunicu za mir, svatko na svom jeziku. I tražiti snagu da bismo sanjali i radili za mir.”

Molimo za mlade ljude, posebno u Latinskoj Americi, da nasljeduju Marijin primjer i odgovore na Gospodinov poziv posredovati svijetu radost Evanđelja.

Svjetske dane mladih pokrenuo je sv. Ivan Pavao II., okupivši na Cvjetnicu 1984. u Rimu 300000 mladih iz cijeloga svijeta, na kraju Jubilejske godine. Otad se svake Cvjetnice obilježava taj Svjetski dan, a svjetski susreti održavaju se svake dvije do tri godine. Domaćini su dosad bili Rim, Buenos Aires, Santiago de Compostela, Czestochowa, Denver, Manila, Pariz, Rim, Toronto, Koeln, Sydney, Madrid, Rio de Janeiro i Kraków.

Ovogodišnji susret prvi se put organizira u Srednjoj Americi, a grad domaćin je Panama City.

Na susretu se očekuje oko 200000 mladih iz cijeloga svijeta, ponajviše iz Latinske Amerike. Sve informacije i brojni prijenosi moći će se pratiti na službenoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja