Budi dio naše mreže

Franjevački samostan u Širokom Brijegu je uputio poziv vjernicima da pokažu poštovanje prema svetom prostoru i obredu svete mise odgovarajućim odijevanjem, istaknuto je tijekom nedjeljnih misa

/ mdj

Franjevački samostan u Širokom Brijegu je uputio poziv vjernicima da pokažu poštovanje prema svetom prostoru i obredu svete mise odgovarajućim odijevanjem, istaknuto je tijekom nedjeljnih misa, donosi KTA.

Cilj poziva je osigurati da crkveni prostor bude mjesto dostojanstva, molitve i duhovnog sabranja za sve vjernike koji sudjeluju u bogoslužju.

Ljetno vrijeme i vrućina može nas odvući od čednog i pristojnog odijevanja prilikom dolaska na svetu misu. Budimo svjesni da u prostoru župnog ureda, a nadasve u crkvi i crkvenom dvorištu budemo pristojno obučeni, objavljeno je iz Franjevačkog samostana u Širokom Brijegu, a slični pozivi upućeni su posljednjih dana i u drugim hercegovačkim župama.

Tako, primjerice, Župni ured iz Čitluka u obavijestima vjernicima navodi ljetno vrijeme kao izazov zbog kojeg često zaboravimo na pristojno odijevanje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja