Budi dio naše mreže

U dubrovačkom biskupijskom sjemeništu održala se od 2. do 8. siječnja opća specijalizacija animatora, a na njoj su sudjelovali kandidati za animatore Dubrovačke biskupije koji su već ranije završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora te su svojim radom, trudom i ulaganjem svojih vještina, talenata, ali i vremena pokazali da žele nastaviti tim putem.

/ mp/IKA

Program su pripremili i organizirali animatori specijalci i instruktori Dubrovačke biskupije, a kandidati za animatore su na sedmodnevnoj edukaciji prolazili kroz razne predavačke i interaktivne radionice koje će im pomoći u daljnjem radu u svojim župama i programima unutar biskupije.

Mladi su tijekom tjedna bili podijeljeni u četiri grupe u kojima su sudjelovali u praktičnom radu, vježbama i igrama. Stjecali su znanja o načinu organizacije i radu s različitim dobnim skupinama te su sudjelovali na svakodnevnim euharistijskim slavljima.

U sedmodnevnom programu sudjelovao je i don Ivo Markić, voditelj Ureda za mlade i predsjednik Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije te dubrovački biskup Roko Glasnović koji se mladima pridružio na „Teološkom kutku“ gdje je uz kavu i kolače odgovarao na pitanja koja su mladi postavljali.

Na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju, 8. siječnja mladi su sudjelovali na svečanoj misi u crkvi Svih Svetih – Domino koju je predvodio dubrovački biskup koji je mladima nakon mise u prostorijama sjemeništa uručio certifikate o uspješno završenoj specijalizaciji. Certifikate su dobili Josipa Ćorak, Veronika Šunjić, Antonela Soko, Martina Marković, Lucija Račević, Matteo Luca Karlić, Katarina Bojanović, Luka Sijerković, Matea Franquelli, Nika Vidojević, Karla Leto i Tin Dujmović.

Dubrovačka biskupija bogatija za 12 novih specijaliziranih animatora

Nositelji programa Opće specijalizacije animatora su Ured HBK za mlade, Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije i Salezijanska obitelj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja