Budi dio naše mreže

Od ponedjeljka 3. prosinca, Hrvatski katolički radio svako će jutro tijekom došašća od 6 sati prenositi obrednost mise zornice iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama.

/ sk

Osluškujući prijedloge naših slušatelja koji rade u smjenama i nisu u mogućnosti sudjelovati svaki dan na svetoj misi, fizički su spriječeni ili zbog zdravlja nemoćni ustajati svako jutro na zornice, od ponedjeljka 3. prosinca, Hrvatski katolički radio svako jutro će tijekom došašća od 6 sati prenositi obrednost mise zornice iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Također, od prve adventske nedjelje do završetka božićnog vremena 13. siječnja, prije Krunice, svaku večer u 21.50 emitirat ćemo duhovni poticaj „Gospodin moj i Bog moj“, urednice Tihane Semijalac. Od Badnjaka pa kroz cijelo božićno vrijeme svako jutro u 8.05 i u 16.15 slušat ćemo emisiju „Božić u stihu“, autora Božidara Petrača, književnog povjesničara, antologičara, pjesnika i publiciste te Mislave Bišćan urednice s HKR-a. U deset emisija predstavit će portrete deset hrvatskih književnika i pjesnika te deset njihovih pjesama iz antologije „Hrvatska božićna lirika“. Cijelu emisiju glazbeno će, tradicionalnim hrvatskim božićnim pjesmama i napjevima, obogatiti glazbeni urednik HKR-a Slavko Nedić.

„Promišljajući uvijek iznova tajnu Božića u nama se rađa nada i učvršćuje vjera u susret s našim najboljim prijateljem Isusom. Želimo da HKR bude sredstvo koje će potaknuti obitelji za sveti život, otopiti i najhladnija srca te u ljudima dobre volje osvijestiti stvarnost Božića – da to nije nikakva zabava ni bajka već živi susret sa živom, uskrslom osobom Isusom Kristom“, poručio je ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina.

Na zahtjev slušatelja HKR-a, kao svojevrsni božićni dar, od Božića će se ponovno reprizirati i Kava s Doricom, vjernička razmišljanja Dorice Barbić, u večernjem terminu od 19.30 sati.

Uoči Božića, portal Hrvatskog katoličkog radija hkr.hr bit će moderniziran, vizualno osvježen i bogatiji sadržajem te će svim korisnicima i vjernim slušateljima omogućiti napredno preslušavanje omiljenih emisija.

„Zahvaljujemo našim slušateljima i podupirateljima Hrvatskog katoličkog radija na vjernosti i svakoj molitvi iz koje crpimo snagu za naše temeljno poslanje evangelizaciju. Želja nam je u svom srcu širiti radost Božića, kroz molitvu, pjesmu i stihove i zato želimo da HKR svima ove blagdane bude mjesto neiscrpivog izvora Božje radosti i nadahnuća“, naglasio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Najavio je da s pripravom za Božić počinju u ponedjeljak i na portalu Hrvatske katoličke mreže hkm.hr gdje će u dogovoru s franjevcima iz Pazina, svaki dan tijekom došašća prenositi kratke poticaje iz e- duhovnih vježbi. Tekstove kroz ovo došašće priprema fra Josip Vlašić, a plod su molitvenog i redovničkog zajedništva koje živi sa samostanskom braćom – fra Darkom i fra Marinkom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja