Budi dio naše mreže

Pedeset godina redovničkog života proslavile su s. Jelena Markić, s. Jasminka Ereiz i s. Dubravka Kopilović u subotu 29. lipnja, u Samostanu sestara Naše Gospe u Remetama.

/ im

Euharistiju je predslavio vlč. Odilon-Gbènoupko Singbo, a suslavio je vlč. Mario Cimbal, župnik Župe sv. Marije Kraljice i sv. Jurja u Davoru, gdje svoj apostolat vrši s. Dubravka.

Vlč. Odilon istaknuo je da slave Boga u tri njegove službenice koje su unatoč svojim različitim službama koje su vršile, živjele istu vjeru. „Bog je htio da, različitim putevima, ove tri sestre dovede u istu zajednicu. Veliko je to otajstvo našega poziva i svakodnevnog obnavljanja svojeg da Gospodinu. Zasigurno je u tih 50 godina bilo propitivanja, dolazile su sumnje i dileme. Unatoč svemu, potrebno je imati  na umu trenutke u kojima Bogu kažemo svoj vjerujem. Božja je to milost za koju smo pozvani biti mu zahvalni. Bog nas čini osloncima za druge ljude, a to nas jača. Tu smo radi Gospodina“, poručio je i zahvalio slavljenicama za svjedočanstvo vjere i za služenje Kristovoj crkvi kroz zajednicu Sestara Naše Gospe.

Uoči proslave jubileja, od 25. do 29. lipnja održane su duhovne vježbe za sestre, koje je vodio vlč. Singbo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja