Budi dio naše mreže

Vlč. Jakov Grgić proslavio 50. godišnjicu svećeničkog ređenja, u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu, na Presveto Trojstvo, 26. svibnja 2024.

/ im

Svečanu euharistiju predslavio je mons. Berislav Grgić, biskup Tromsøa u miru, rođak Zlatomisnika. U koncelebraciji su bili suzaređenik, mons. dr. Želimir Puljić, sada nadbiskup u miru i suzaređenik vlč. dr. Petar Vrankić, prof. emeritus, koje je zaredio kard. Rossi u Rimu 1974.

Na misi su koncelebrirali uzvanici vlč. Jakova Grgića: mons. dr. Karlo Višaticki, prof. emeritus,  vlč. Pero Ivan Grgić, kancelar Banjalučke biskupije, fra Zoran Mandić, župnik u Kotor Varošu, Ivan Zimmerman, svećenik u miru, Osijek, vlč. Nikola Klemen, tajnik nadbiskupijskog ordinarijata u Đakovu vlč. Antonio Pekić, župni vikar u Valpovu i preč. Zvonko Mrak, župnik i dekan u Valpovu.

Na početku svečane euharistije Zlatomisnika i sve koncelebrante je pozdravio domaći župnik Zvonko Mrak, a potom Marija Grgić, nećakinja zlatomisnika. Potom je sve uzvanike pozdravio zlatomisnik vlč. Jakov Grgić.

U pozdravnom govoru zlatomisnik je istaknuo: “Današnji spomendan, 50-u godišnjicu moga svećeničkog ređenja mogu sažeti samo u dvije riječi: zahvala i radost. Ponajprije zahvala dobrome i providonosnom Bogu za njegovu ljubav i dobrotu što sam mu kao slabi i krhki čovjek mogao služiti u njegovom vinogradu za dobro i spas neumrlih duša, u zgodno i nezgodno vrijeme. Hvala mu što me hrabrio i održao kroz sve bure i oluje, kroz Scile i Haribde, ponekad po rubu bezdana, njemu neka je slava i čast u sve vjekove”.

U propovijedi mons. Berislav Grgić je rekao: “Ti si, dragi Jakove, kao tvoj biblijski imenjak, imao takvu snagu duše, postojanost i ustrajnost na različitim postajama tvoga životnoga puta, u Srbiji, u Njemačkoj i u Hrvatskoj, i svjedok si “Bog je jak, Bog pobjeđuje. Da ti nisi ustrajao i postao svećenik i ostao vjeran dragome Isusu, ne bih ja krenuo Isusovim putem. Ti si mi uvijek bio pomoć i podrška. Hvala ti!”

“S ljubavlju, s poštovanjem, s ponosom i s radošću slavimo danas 50-u obljetnicu Tvoga svećeništva. Zahvaljujemo dragome Bogu za tvoje vjerno služenje njegovoj Crkvi tamo kamo te je dragi Isus poslao, te, svi mi, zajedno s tobom danas kličemo: Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru!”, poručio je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja