Budi dio naše mreže

Caritas Požeške biskupije provodi mnoge projekte kojima ublažava siromaštvo pojedincima i obiteljima te im pomaže da se osamostale.

/ ts

Caritas Požeške biskupije je pastoralna ustanova koja na području Biskupije i prema potrebi izvan nje promiče djelotvornu kršćansku ljubav s posebnom pažnjom prema najpotrebitijima. Promiče djelatnu kršćansku ljubav potičući ljude na pružanje duhovne i materijalne pomoći pojedincima, obiteljima i zajednicama koje su u potrebi. Organizira prikupljanje i raspodjelu pomoći potrebitima. Promiče volontarijat kršćanskog nadahnuća i organizira odgoj karitativnih djelatnika. Osniva, vodi i pomaže socijalne ustanove, ostvaruje projekte i programe koji promiču i štite dostojanstvo ljudske osobe i obitelji u skladu s evanđeljem i socijalnim naukom Crkve. Zagovara pred državnim tijelima i tijelima lokalne samouprave potrebe i prava socijalno ugroženih pojedinaca i skupina. Poduzima i koordinira hitne pothvate u slučajevima javnih nepogoda. Organizira seminare, radionice, okrugle stolove i druge slične skupove u službi ostvarivanja svoje svrhe.

Foto: Caritas Požeške biskupije

Caritas Požeške biskupije provodi mnoge projekte kojima ublažava siromaštvo pojedincima i obiteljima te im pomaže da se osamostale.

Foto: Caritas Požeške biskupije

Projekti i akcije Caritasa Požeške biskupije:

Caritasova kuhinja: Svakodnevno priprema tople obroke za 70 obroka u gradu Požegi i okolici.

Caritasova riznica dobrote: jednom mjesečno pomaže pojedince i obitelji s paketom prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Kruh naš svagdašnji: svakodnevno kao pomoć kuhinji pomaže pojedince i obitelji s kruhom i mlijekom.

Zaklada Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima: svake godine putem Zaklade pomogne se preko stotinjak učenika i studenata koji kroz 10 mjeseci primaju financijsku pomoć.

Centar Pro vita et familia – obiteljski centar pruža usluge obiteljskog i psihološkog savjetovanja, duhovne savjete, organizira radionice, susrete obitelji s brojnom djecom, tribine i duhovne obnove.

Koordinacija župnih Caritasa i jačanje volontarijata među djecom, mladima i odraslima – na području Biskupije, po dekanatima, nastoji se što češće povezivati volontere, a kroz kateheze uključiti djecu i mlade u kršćanski volontarijat.

FEAD IV.: U suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike provodi projekt financiran iz Fonda europske pomoći za siromašne. Cilj projekta je ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijima.

Foto: Caritas Požeške biskupije

Akcije:

Iskra Ljubavi za toplinu doma – u zimskim mjesecima pomaže potrebitima s drvima za ogrjev na području cijele biskupije.

Djeca djeci – korizma je vrijeme u kojem na poseban način odricanje dobiva svoj smisao. Djeca se odriču svojih dobara te u obliku novca prikupljaju pomoć za drugu siromašnu djecu.

Sv. Nikola – dariva se djecu s invaliditetom i teškoćama koja su okupljena u različite udruge.

Humanitarni malonogometni turnir Nisi sam – u suradnji s Katoličkom gimnazijom u Požegi organizira nogometni turnir za dječji uzrast. Svrha je prikupti sredstva te pomoći djeci sa zdravstvenim ili intelektualnim teškoćama.

Adventski kalenDAR – kroz Došašće Caritas Požeške biskupije ovom akcijom potiče župne Caritase na prikupljanje pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.

Kutija dobrote – akcija koja se provodi u suradnji sa školama u rujnu i listopadu u prikupljanju namirnica. Potiče djecu na karitativnu djelatnost.

Službena stranica Caritasa Požeške biskupije:

https://pozeska-biskupija.hr/2017/08/03/caritas-pozeske-biskupije/

Foto: Caritas Požeške biskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja