Budi dio naše mreže

Ovih dana započeli su pripremni radovi na gradilištu na kojem će biti izgrađena nova župna crkva posvećena sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću. Prema riječima župnika vlč. Dominika Vukalovića, s prvim radovima su krenuli nakon što je riješena sva pravna dokumentacija dva mjeseca nakon blagoslova kamena temeljca.

/ mp

“Crkva će imati oblik latinskog križa, a izgled je spoj starog i novog dizajna. Veličina crkve će biti do 400 kvadrata”, istaknuo je vlč. Vukalović objasnivši kako oltar neće biti udaljen od ulaznih vrata da svećenik ne bi bio udaljen od naroda. Nadodao je kako je izgled crkve osmislio pročelnik Hrvatskoga instituta za liturgijski pastoral (HILP), predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu Varaždinske biskupije kanonik Stolnog kaptola i doktor teologije preč. Mario Kopjar.

Krenula izgradnja crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića / Foto: podravski.hr

Vlč. Vukalović nada se da će župna crkva biti izgrađena do blagdana zaštitnika župe 2025. godine kada će se i obilježiti 15 godina postojanja župe.

Na ovogodišnjoj župnoj svetkovini sveca zaštitnika u istoimenoj župi u Koprivnici 12. svibnja, varaždinski biskup Bože Radoš blagoslovio je kamen temeljac za novu župnu crkvu sv. Leopolda.

Tom prigodom tumačeći Božju riječ biskup Radoš je istaknuo da u životu sv. Leopolda možemo uočiti da je vrijednije ono što je činio od onoga što je govorio: „Slijedio je Krista, Dobrog Pastira, Lijepog Pastira – u Njega se zagledao, u Njegovu ljepotu, odnosno dobrotu i ljubav. Zaljubio se u Isusa, zaglavni kamen Crkve.“

Biskup Radoš blagoslovio kamen temeljac za župnu crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja