Budi dio naše mreže

Zaklada sv. Dominik Savio proslavila drugi rođendan

Na blagdan sv. Dominika Savija, 6. svibnja Zaklada koja nosi ime tog „malog sveca velikog duha“ proslavila je drugu obljetnicu postojanja i djelovanja misom u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

/ at/IKA

Zakladnici zajedno s podupirateljima kao i stipendistima, koje ne samo materijalno već i duhovno prate na njihovom putu u život u vremenu školovanja, pripremali su se za rođendan molitvom devetnice. Ove godine devetnica je bila posvećena svim mladima, školarcima, studentima, na poseban način maturantima kao i svim majkama koje žele začeti dijete, a do sada nisu uspjele jer upravo je Dominik Savio zaštitnik i nebeski zagovaratelj svih njih.

Svetac je već s 13 godina postavio takva pravila za svoje životno gesto da je postao uzorom dobrote i čistoće.

Zbog posebnih okolnosti u kojima živimo već neko vrijeme, ovogodišnja proslava rođendana Zaklade odvila se bez šireg okupljanja. Misu je slavio salezijanac i voditelj Oratorija sv. Dominika Savija na Jarunu don Mario Bobić koji je na početku mise istaknuo velikana sv. Dominika, najmlađeg sveca Katoličke Crkve koji je u samo tri godine boravka u oratoriju sv. Ivana Bosca zadobio svetost.

U propovijedi don Mario je govorio o radosti kao velikoj kršćanskoj kreposti citirajući sv. Pavla te rekao kako se svetost sastoji i u tome da se bude radosno, a to je upravo sv. Dominik živio i širio.

Don Mario je istaknuo svetog Dominika, uzora dobrote i čistoće mladima koji je odlučno ustanovio pravila kreposnog života i brižno ih provodio u djelo. „Radije umrijeti nego sagriješiti; Moji prijatelji će biti Isus i Marija; Ispovijedat ću se često; Ići na pričest svaki put kad mi ispovjednik dopusti; Slavit ću svečano blagdane“, pravila su koja je maleni dječak već s 13 godina postavio kao svoje životno geslo.

U misnoj žrtvi prineseni su svi stipendisti, njihove obitelji, sve majke i mladi koji se utječu svetom Dominiku kao i podupiratelji i dobrotvori koji pomažu djelovanje Zaklade.

Foto: Zaklada sv. Dominik Savio

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja