Budi dio naše mreže

Na blagdan sv. Dominika Savija, 6. svibnja Zaklada koja nosi ime tog „malog sveca velikog duha“ proslavila je drugu obljetnicu postojanja i djelovanja misom u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

/ at/IKA

Zakladnici zajedno s podupirateljima kao i stipendistima, koje ne samo materijalno već i duhovno prate na njihovom putu u život u vremenu školovanja, pripremali su se za rođendan molitvom devetnice. Ove godine devetnica je bila posvećena svim mladima, školarcima, studentima, na poseban način maturantima kao i svim majkama koje žele začeti dijete, a do sada nisu uspjele jer upravo je Dominik Savio zaštitnik i nebeski zagovaratelj svih njih.

Svetac je već s 13 godina postavio takva pravila za svoje životno gesto da je postao uzorom dobrote i čistoće.

Zbog posebnih okolnosti u kojima živimo već neko vrijeme, ovogodišnja proslava rođendana Zaklade odvila se bez šireg okupljanja. Misu je slavio salezijanac i voditelj Oratorija sv. Dominika Savija na Jarunu don Mario Bobić koji je na početku mise istaknuo velikana sv. Dominika, najmlađeg sveca Katoličke Crkve koji je u samo tri godine boravka u oratoriju sv. Ivana Bosca zadobio svetost.

U propovijedi don Mario je govorio o radosti kao velikoj kršćanskoj kreposti citirajući sv. Pavla te rekao kako se svetost sastoji i u tome da se bude radosno, a to je upravo sv. Dominik živio i širio.

Don Mario je istaknuo svetog Dominika, uzora dobrote i čistoće mladima koji je odlučno ustanovio pravila kreposnog života i brižno ih provodio u djelo. „Radije umrijeti nego sagriješiti; Moji prijatelji će biti Isus i Marija; Ispovijedat ću se često; Ići na pričest svaki put kad mi ispovjednik dopusti; Slavit ću svečano blagdane“, pravila su koja je maleni dječak već s 13 godina postavio kao svoje životno geslo.

U misnoj žrtvi prineseni su svi stipendisti, njihove obitelji, sve majke i mladi koji se utječu svetom Dominiku kao i podupiratelji i dobrotvori koji pomažu djelovanje Zaklade.

Foto: Zaklada sv. Dominik Savio

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja