Budi dio naše mreže

Predsjednik Zaklade biskup Josip Lang p. Mijo Nikić uputio je zamolbu za pomoć oštećenom staračkom domu u Maloj Gorici kod Petrinje uslijed razornog potresa na Banovini koji vodi Zaklada biskup Josip Lang.

/ mp

Pismo predsjednika Zaklade biskupa Josipa Langa p. Mije Nikića prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji!

U razornom potresu 29. prosinca 2020. godine na Banovini, teško je oštećen starački dom u Maloj Gorici kod Petrinje koji vodi Zaklada biskup Josip Lang. U tom domu je bilo smješteno 20 starih, nemoćnih i siromašnih osoba za koje se Zaklada brine.

Uspjeli smo zbrinuti 12 osoba u stambene kontejnere i pomoćnu sigurnu zgradu. Još nam je ostalo 8 osoba koje trebamo zbrinuti u sigurne kuće. Pokrenuli smo akciju prikupljanja financijske pomoći za gradnju drvene kuće, ambulante i dvorane za druženje i blagovanje kao i za zajedničke molitve koje naši korisnici svaki dan mole za naše dobročinitelje i donatore. Za ostvarenje ovog projekta potrebno nam je oko 90.000 eura. 

Molimo sve potencijalne donatore koji mogu i žele pomoći našoj Zakladi da nam pomognu kako bismo i nadalje mogli nastaviti svoje humanitarno djelovanje i zbrinjavanje starih i siromašnih osoba. 

Mijo Nikić, predsjednik Zaklade biskup Josip Lang

Unaprijed se zahvaljujemo za svaku pomoć koja će nam biti poticaj da nastavimo plemenito djelo koje je započeo p. Antun Cvek koji nas sada iz Neba prati. Svoju donaciju možete uplatiti na ovaj račun Zaklade:

Zaklada biskup Josip Lang, Palmotićeva 33, 10000 Zagreb:

IBAN: HR43 23400091110097040;   SWIFT: PBZGHR2X.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja