Budi dio naše mreže

Na blagdan Preobraženja Gospodinova, Ivana Stolić primila je redovničko odijelo i tako kanonski započela vrijeme novicijata kao s. Ivana od Kraljice Karmela.

/ ks

Ivana Stolić, rođena je i odrasla u Zagrebu. Nakon završenog studija, radila je kao docentica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na Zavodu za kemiju i biokemiju te obnašala nekoliko odgovornih dužnosti. Unatoč svom uspješnom profesionalnom putu, Ivana je tragala i za  ispunjenjem onog duhovnog.

Kao vjernica, Ivana je bila članica različitih molitvenih zajednica aktivno sudjelujući u životu Crkve. Ono što ju je istinski zaintrigiralo i privuklo jest život pustinjaka prvih kršćanskih stoljeća. Njihova jednostavnost, čovječnost, mudrost i ljubav prema Bogu toliko su je oduševili da je krenula u potragu za njima te preko sv. Ilije i sv. Elizeja relativno brzo došla do Karmela.

Karmel sv. Male Terezije – Kloštar Ivanić / Foto: Facebook

Susret sa svetim Roditeljima karmelske zajednice, sv. Terezijom Avilskom i sv. Ivanom od Križa bio je prekretnica u Ivaninom intezivnom duhovnom traganju. Čitajući njihova pisana djela pobudila se u njoj želja da postane klauzurna redovnica, karmelićanka. Nakon jednogodišnje povezanosti s karmelskom zajednicom te ozbiljnog promišljanja u molitvi, Ivana je donijela odluku slijediti Gospodina Isusa Krista, svog Zaručnika u Karmelu sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću.

Karmel sv. Male Terezije – Kloštar Ivanić / Foto: Facebook

“Na blagdan Preobraženja Gospodinova, Ivana je primila redovničko odijelo i tako kanonski započela vrijeme novicijata. Od srca vam preporučamo u molitve našu novakinju, s. Ivanu od Kraljice Karmela, koju je Gospodin pridružio karmelskoj obitelji kako bi slijedila Isusa u molitvi, samoći, šutnji i srdačnom sestrinskom zajedništvu”, poručuju njezine sestre karmelićanke iz Karmela sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja