Budi dio naše mreže

Povodom Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi koji se ove godine obilježava pod sloganom „Liječimo srca i zajednicu“ Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna u suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, organizira Akciju „ZaČin ljubavi“.

/ bg

Akcija će se održati u subotu 8. listopada 2022. na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u vremenu od 10 do 14 sati. Cilj akcije je upoznati i senzibilizirati širu javnost s potrebama palijativnih bolesnika i njihovih obitelji te informirati o ulozi i važnosti volontera u palijativnoj skrbi, ali i volontiranju općenito.

Akcija „ZaČin ljubavi“ organizira se već treću godinu zaredom pod krilaticom „Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“. U sklopu akcije građani će donacijom podržati rad udruge, a zauzvrat će dobiti lončanicu začinskog bilja jer kao što začin obogaćuje jelo i čini ga ukusnim, tako i volonteri upotpunjuju palijativnu skrb.

Okrugli stol na temu „Liječimo srca i zajednicu – Žalovanje“ održat će se u petak 7. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića s početkom u 18 sati.

Nakon okruglog stola uslijedit će otvorenje donacijske izložbe slika pok. Vladimira Njunjića.

Pandemija i sve okolnosti uslijed takve krize pogodile su bolesne i njihove obitelji bez obzira na mjesto njihove skrbi. Ogroman pritisak proživjeli su i profesionalci u sustavu zdravstva i socijalne skrbi svjedočeći velikoj smrtnosti i sudjelujući u žalovanju s obiteljima njihovih štićenika dok su i sami bili izloženi opasnosti epidemije.

Aktivnostima povodom Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi cilj je doprijeti do srca sugrađana kako bi zajedno doprinijeli liječenju mnogih srca u potrebi te tako i društvo učinili boljim mjestom.

Osobe u potrebi za palijativnom skrbi suočavaju se sa mnogobrojnim poteškoćama, a isto tako i njihove obitelji jer je briga za bolesnog člana i emotivno i fizički vrlo zahtjevna. Stoga im je potrebna snažna podrška u koju treba biti uključena cijela zajednica kako se ne bi osjećali sami, prepušteni samo svojim snagama koje postaju sve slabije kako se bolest pogoršava.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja