Budi dio naše mreže

Fakultet strojarstva i brodogradnje u partnerstvu s malim poduzetnicima Monoceros d.o.o. i Vanado d.o.o. provodi projekt „Edukacijom o strukturnim i investicijskim fondovima do inovacija u poduzetništvu - ESIFIP“, u sklopu kojega organizira program edukacije o EU fondovima, namijenjen nezaposlenim osobama.

/ HKM

Program je podijeljen u pet dana i kroz ukupno 45 sati upoznaje polaznike sa svim aspektima upravljanja projektnim ciklusom.

Prvi dan polaznici će biti upoznati s fazom programiranja i načina na koji se na razini EU odlučuje o tome kakvi će projekti biti financirani, a što je posebno važno sada budući da od 2021. do 2027. godine nastupa novo programsko razdoblje za EU. Drugi dan ćemo obuhvatiti aktivnosti u pripremnoj fazi projekta kako bismo identificirali probleme koje projektom želimo riješiti, a potom treći dan ćemo se upoznati s temeljnim smjernicama i metodama razvijanja ideje u uspješan projekt u fazi formuliranja. Četvrti dan ćemo obuhvatiti fazu financiranja u kojoj ćemo detaljno upoznati polaznike kako iščitavati natječajnu dokumentaciju, dok ćemo zadnji dan u cjelini provedba i evaluacija prikazati kako uspješno provesti odobreni projekt. Znači, obuhvatit ćemo cijeli projektni ciklus: od temeljenih dokumenata i okvira EU, preko projektne ideje, njene razrade, prijave projektnog prijedloga te u konačnici provedbe projekta.

Edukacije su namijenjene nezaposlenim osobama upravo kako bi na taj način stekli nova znanja koja im mogu biti prednost pri zapošljavanju i za njih su u potpunosti besplatne. Treba naglasiti da će edukaciju održati tim stručnjaka koji sam ima veliko iskustvo na EU projektima koristeći primjere stvarnih projekata i vlastitog iskustva u njihovoj prijavi, evaluaciji i provođenju. Za sve dodatne upite obratite nam se e-mailom na esifip@fsb.hr.

Cilj projekta “Edukacijom o Strukturnim i Investicijskim Fondovima do Inovacija u Poduzetništvu – ESIFIP” je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Grada Zagreba. Ti su prioriteti definirani u “Strategiji razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba 2017. – 2020.”. Kroz ESIFIP će se omogućiti učinkovita provedba mjere 1.6. Strategije koja predviđa uvođenje novih edukacija u suradnji visokoškolskih ustanova s poduzetnicima kako bi polaznici mogli dobiti bolji uvid u zahtjeve budućeg zanimanja uz osiguravanje obostrane podrške. Stoga smo u sklopu ESIFIP-a uspostavili program namijenjen nezaposlenim mladim osobama i studentima kroz koji će polaznici steći znanja o europskim strukturnim i investicijskim (ESI) fondovima te ta znanja i primijeniti na konkretnim projektnim prijavama u suradnji i uz podršku malih i srednjih poduzetnika.

Prvi termin edukacija je predviđen od 3. do 7. svibnja. Zbog trenutne situacije program će biti organiziran online, a za sve polaznike su osigurani nastavni materijali. Prijaviti se možete također e-mailom na esifip@fsb.hr, a potrebno je poslati svoje kontakt podatke (ime i prezime, kontakt telefon i završeno obrazovanje). Ako niste u mogućnosti prisustvovati svih pet dana, moguće je i sudjelovanje u pojedinačnim cjelinama, a o čemu ćete dobiti upute također e-mailom.

Projekt je sufinancirala Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr/)  u ukupnom iznosu 984.369,22 HRK, od čega je iznos EU potpore 984.369,22 HRK. Sadržaj ove obavijesti je isključiva odgovornost Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja