Budi dio naše mreže

"U vojarnu dolaze djeca iz cijele Hrvatske, u svakoj grupi je prisutna cijela Hrvatska", rekao je u emisiji "Vjerski kompas" Hrvatskog katoličkog radija don Marko Medo, govoreći o ljetovanje za mlade i djecu djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Duhovno - rekreativni sadržaj u vojarni Kovčanje na Malom Lošinju organizira Vojni ordinarijat.

/ fe

kampOd ponedjeljka do ponedjeljka kroz sedam tjedana, mladi i djeca djelatnika MORH-a te OS RH-a ljetuju u vojarni Kovčanje na Malom Lošinju. Don Marko Medo naglasio je da u zajedništvu, djeca i obitelji, svaki dan mole krunicu i sudjeluju na euharistijskom slavlju.

“Uz svećenika prisutni su pomoćnici vojnog kapelana kao i medicinsko osoblje. Suradnja je ključ koji djeci i obiteljima omogućuje da razviju duhovnu i psihofizičku dimenziju”, naglasio je.

Osobe koje sudjeluju na ljetovanju u Malom Lošinju imaju priliku upoznati se s ljepotom sedmog otoka po veličini na Jadranu, kao i blagodatima otoka Cresa.

U prvom terminu prošle godine zaživjela je grupa za djecu s posebnim potrebama.

“To mi je velika radost”, rekao je don Medo. ”

Izrazio je zahvalnost Bogu na toj prilici da mogu raditi s tom djecom i razveseliti ih.

“To je nešto posebno, a vjerujem da je i Bogu drago što učimo od njih. Djeca su drugačija, ali kad čovjek s njima razgovara i radi, može na poseban način osjetiti prisutnost Isusa Krista”, kazao je duhovnik.

U disciplini koja je prisutna u kampu Kovčanje na Molom Lošinju organizatori nastoje povezati vojnički poziv i duhovnu dimenziju.

Kroz kamp svako ljeto prođe oko 230 osoba, a u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj organiziran je prijevoz iz svakog djela zemlje, osiguran je besplatan smještaj i briga o ljudima koji su u potrebi.

“Kamp je prisutan petnaest godina, a promjena je stalna. Na kraju svakog ljetovanja uzimamo u obzir mišljenja i savjete svih sudionika te organizatora s ciljem poboljšanja brige o čovjeku. Iz godine u godinu poboljšavamo ono što je dobro, a mijenjamo ono što nije. Na tom planu nam pomažu iskustva ljudi koji sudjeluju o organizaciji kampova unutar drugih biskupija”, zaključio je don Medo.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja