Budi dio naše mreže

Ove godine uoči Velike Gospe, svetkovine Uznesenja Blažene Djevice, Zbor Maryam (Mirjam) snimio je pjesmu „Službenici Gospodnjoj”.

/ md

Potpuno novo ruho poznate zborske pjesme autorice Romane Bilaver je njihov glazbeni prvijenac kojega posvećuju upravo našoj Gospi, Majci Mariji čije izvorno ime nose u svom nazivu.

Pod ovim nazivom objedinjeni su u zbor koji djeluje sedam godina animirajući dio Svetih Misa pomno biranim repertoarom za mlade koji priliči liturgijskom ruhu.

Zbor Maryam zbor je mladih koji dolaze iz Župe Sv. Rozalije, djevice iz Ivanovca, mjesta blizu grada Osijeka. Broji dvadesetak članova koji su svoje djelovanje u župi započeli još u dječjoj dobi pjevajući u dječjim zborovima svoje župe i filijala. Pod ovim nazivom objedinjeni su u zbor koji djeluje sedam godina animirajući dio Svetih Misa pomno biranim repertoarom za mlade koji priliči liturgijskom ruhu.

„Službenici Gospodnjoj” pjesma je koju smo odmah naučili pjevati čim smo je primijetili na internetu te je uklopili u glazbeni dio Svete Mise. “Ovu pjesmu i ostali repertoar na misama izvodimo u pratnji klavira kojeg sviram ja i violončela kojega svira naša članica Petra Jurković ,kojoj se zahvaljujem na trudu i ustrajnosti”,  izjavljuje voditeljica zbora Tihana Huber, te još nadodaje:

“Ovim putem zahvaljujemo autorici Romani Bilaver koja nam je ustupila pjesmu za javno izvođenje, našem župniku na blagoslovu, našem prijatelju Alenu Valinčiću, profesionalnom glazbeniku bez kojega ne bi bilo pjesme u ovom ruhu jer je svakodnevno prenosio svoje znanje i upućivao me u daljnje korake obrade i produciranja te masteriziranja pjesme”, poručila je Huber te na kraju zahvalila prijateljici Blanki Došen, profesionalnoj glazbenici na pomoći i savjetima tijekom preslušavanja pjesme u obradi te svima ostalima koji su ih nosili u svojim molitvama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja