Budi dio naše mreže

Učitelj razredne nastave OŠ Lotrščak u Zagrebu zajedno sa svojim učenicima snimio je koreografiju na popularnu pjesmu "Jerusalema" te se na taj način pridružio svjetskom izazovu širenja nade i radosti u ovim teškim vremenima.

/ dz

Godina na izmaku po mnogočemu je posebna. Situacija s pandemijom koronavirusa u svijetu iznjedrila je svijest o hrabrim ljudima koji na prvoj crti brane i štite ljudske živote.

Čini se da cijeli svijet prepoznaje i pleše na jednu melodiju i nemoguće je propustiti riječi megahita ‘Jerusalema’ iza kojeg stoje južnoafrički producent i DJ Master KG i gospel pjevačica iz Johannesburga, Nomcebo Zikode, otpjevanom na jeziku afričkog naroda Zulu.

Već mjesecima mnogi pjevuše riječi te pjesme i iako ne poznaju ni razumiju nijednu riječ, čini se da je pjesma dovoljna da potakne na ples i smijeh, a to nam u ovo vrijeme doista treba. Pozitivno razmišljanje i stav, humor i otvorenost nešto je što zasigurno može potaknuti na olakšavanje nošenja sa stresom. Mnoge video snimke vatrogasaca, liječnika i medicinskih sestara, policajaca, svećenika i drugih potiču na plesne ritmove i opuštanje.

Riječi pjesme bi u prijevodi značile: ‘Jeruzalem je moj dom, spasi me, ne ostavljaj me ovdje, ne pripadam ovdje, moje kraljevstvo nije ovdje, spasi me, povedi me sa sobom…’

Učitelj OŠ Lotrščak, Ivan Bazina sa svojim učenicima osmislio je koreografiju na popularnu “Jerusalemu” i s radošću odlučio podijeliti s nama.

Uz ovu smo pjesmu zaplesali i tako se pridružili brojnim liječnicima, vatrogascima i policajcima diljem svijeta.

Podsjetimo, osnovna škola Lotrščak prva je škola za dječake u Hrvatskoj koju su pokrenuli roditelji. Naime, smatrajući da su roditelji prvi i najvažniji odgojitelji svoje djece, odlučili su pokrenuti školu koja će ih u tome podržavati. S tim ciljem osnovan je Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje (RINO) kao krovni i pravni subjekt. Cijeli projekt vođen je idejom i posebnim trudom da se, osim ostvarivanja intelektualnog potencijala, radi na razvoju karaktera i osobnosti učenika te njeguje rast u vrlinama. Posebnost škole je njezin pedagoški princip koji se temelji na mentorstvu i omogućuje personalizirani pristup svakom učeniku.
Škola Lotrščak inspirirana je iskustvom sličnih škola diljem svijeta koje nude cjelovito obrazovanje i osobni pristup svakom učeniku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja