Budi dio naše mreže

Posebno svečano i lijepo bilo je ove nedjelje u Krašiću. Osim što je proslavljen titular župe - svetkovina Presvetog Trojstva te je tom prilikom nadbiskup Dražen Kutleša podijelio sakrament svete potvrde, u poslijepodnevnim satima na igralištu Nogometnog kluba Krašić odigrana je revijalna utakmica povodom 50 godina krašićkog nogometnog kluba. Svojevrsni je to uvod u obilježavanje ovako značajnog jubileja, koji će svoj vrhunac imati tijekom rujna kada će biti održana i svečana sjednica na kojoj će javnosti biti predstavljena i klupska monografija autora Branka Stipkovića.

/ mp

Gost Krašića bila je reprezentacija Hrvatske – veterani koje je s klupe predvodio legendarni Zorislav Srebrić, koji je u Dolinu kardinala doveo respektabilan sastav u kojem su bili Mario Mandžukić, Ivica Olić, Silvio Marić, Nikola Pokrivač, Igor Bišćan, Boris Živković i mnogi drugi. Atraktivan protivnik privukao je više od pet stotina gledatelja, koji su u 50. minuti upalili pedeset baklji povodom 50 klupskih godina, a Krašićanci nisu zaboravili niti nedavno preminule klupske legende Josipa Penića-Miceka, javlja 01portal.

Domaći nogometaši gotovo sat vremena dobro su parirali Vatrenima, koji su u smiraj utakmice koja se igrala 2×35 minuta došli do uvjerljive 6:1 pobjede. Golom Ivice Olića iz 29. minute Hrvatska je imala vodstvo, koje je podebljao Tomislav Šokota u 45. iz kaznenog udarca. Rezultat se nije mijenjao sve do 67. minute kada je Miroslav Bičanić povisio na 3:0, a samo minuti kasnije Jerko Leko pogađa za 4:0. Golom Marija Pavlića, Krašić dolazi do počasnog pogotka, nakon čega u sudačkoj nadoknadi Šokota i Olić svojim drugim golovima postavljaju konačnih 6:1.

“Pun sam dojmova. Hrvatska je došla u najjačem sastavu, što nam je bilo jako bitno. Vrijeme nas je poslužilo i sve je ispalo super. Željeli smo da i ova utakmica uđe u monografiju povodom 50 godina kluba, zbog čega i proslava ide u dva dijela”, kazao je predsjednik Nogometnog kluba Krašić Josip Ćuk.

Uoči utakmice domaćini su gostima podijelili i prigodne poklone. Uz predsjednika Ćuka, predstavniku HNS-a Stjepanu Merkašu poklone su uručili i načelnik Josip Petković Fajnik, te upravitelj Župe Presvetog Trojstva Ivan Vučak, koji je i ugostio reprezentativce koji su obišli spomen sobu kardinala Alojzija Stepinca, kao i samu crkvu Presvetog Trojstva.

“Poseban je dan za nama. S nama je prijepodne bio nadbiskup Kutleša, a sada je reprezentacija došla uveličati ovu lijepu godinu kada NK Krašić slavi pola stoljeća svoga djelovanja. Vjerujem kako su svi oni koji su došli uživali”, poručio je načelnik Krašića Josip Petković Fajnik, koji se zahvalio vodstvu HNS-a što je prihvatilo poziv i došlo s reprezentacijom u Dolinu kardinala uveličati jubilej Nogometnog kluba Krašić.

Uz HNS, prigodni pokloni uručeni su glavnom sucu utakmice Franu Joviću te Zorislavu Srebriću.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja