Budi dio naše mreže

Povodom blagdana sv. Petra i Pavla Humanitarna udruga "Savao", organizira akciju #daj5 i poziva da se uključite u veselu tombolu.

/ im

Na svojem Facebook profilu pozvali su sve da se priključe akciji.

“Želimo razveseliti ljude kojima pomažemo jer život je prekrasan kad ga upotrijebimo za druge! Pridružite nam se i pripremite paketić iznenađenja za nekog od korisnika kojima pomažemo. Potrebno je 160 paketića za osobe koje utorkom i petkom dolaze na podjelu hrane na kolodvor i to su većinom beskućnici”, napisali su.

Iz Udruge su naveli da svaki paketić treba sadržavati 5 stvari. “Hranu, nešto konzervirano i trajno-pašteta/ribice/mesni doručak, slatkiše, primjerice bomboni/keksi – bitno je da se slatkiš ne može rastopiti, higijenske potrepštine (vlažne maramice/gel za tuširanje/dezić), duhovne stvari kao što su molitvenik/krunica/knjiga/porukica/pismo podrške i razno, nešto po vašoj želji, npr. kišobran/kabanica/čarape/jastuk na napuhavanje/džepna lampa/bon za hranu u nekom centru/mini torbica oko struka. Paketić je potrebno umotati kao poklončić ili staviti u ukrasnu vrećicu i donijeti u petak (25.6.) u periodu od 17 do 19:30 sati ili u subotu (26.6.) od 16 do 19 sati, na adresu: Kranjčevićeva 5, Zagreb”, poručili su.

“Važno je da paketići sadrže 5 stvari i budu univerzalni te odgovaraju i muškoj i ženskoj osobi. Svi koji želite sudjelovati, prijavite se što prije u komentaru ili porukom u inbox te napišite koliko paketića ćete pripremiti jer to je bitno kako bismo pripremili dovoljno paketića za sve korisnike”, naveli su u svojoj objavi.

Udruga “Savao” poziva da podijelite informaciju s prijateljima jer ovo je prilika da iznenadimo ljude koji žive jako teško. “Ovo će ih razveseliti jer osjetit će da ima netko tko brine i kome su važni. Hvala svima koji ćete pomoći i ne zaboravite da davanjem drugome, zapravo dajemo sebi”, zaključili su.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja