Budi dio naše mreže

Na blagdan svetog Vinka Paulskog u utorak u riječkom samostanu sestara milosrdnica u Kapeli svetog Josipa održat će se svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi vlč. Mario Tomljanović, generalni vikar Riječke nadbiskupije i rektor katedrale sv. Vida u Rijeci. Naime, u sklopu samostana sestara milosrdnica udruga Depaul Hrvatska u Rijeci pomaže pojedincima i obiteljima koje žive u teškim okolnostima organizirajući pomoć u Kući utočišta po uzoru na sv. Vinka.

/ mp

Cjelovitost njihove skrbi za čovjeka uz temeljne usluge prehrane i higijene obuhvaća i zdravstvene usluge, hagioterapiju, psihosocijalnu podršku, pomoć u ostvarivanju zaposlenja, mirovine i socijalnih prava, pravnu pomoć, edukativne sadržaje. U pružanju pomoći prilagođavamo se potrebama pojedinca, sukladno situaciji u kojoj se nalazi. Usredotočeni smo osobito na prevenciju beskućništva provođenjem specijaliziranih programa, kao što su program rehabilitacije za ovisnike o alkoholu i povećanje zapošljivosti beskućnika i ostalih marginaliziranih skupina.

Udruga Depaul Hrvatska djeluje u Rijeci, u Dnevnom centru Kuća utočišta. Depaul Hrvatska do osobe u potrebi dolazi i na gradskim ulicama u vanjskom radu: u napuštenim i ruševnim kućama, barakama, bolnicama, zatvorima.

Depaul Hrvatska dio je Skupine Depaul, koju čine vinkovske karitativne organizacije u sedam zemalja svijeta, pod matičnom organizacijom Depaul International. Njihovo je djelovanje usmjereno beskućnicima i osobama koje su u riziku od beskućništva, kao i ostalim marginaliziranim i društveno isključenim osobama.

O udruzi Depaul Hrvatska više doznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja