Budi dio naše mreže

Duhovni seminar pod naslovom „Biblijska poruka našem vremenu“ od 22. do 23. lipnja u Franjevačkom samostanu Uznesenja Marijina na otoku Badiji vodit će fra Domagoj Runje. U nastavku saznajte nešto više o prijavama.

/ im

U nastavku vam donosimo program za duhovni seminar pod naslovom „Biblijska poruka našem vremenu“ kojeg vodi fra Domagoj Runje. Prijaviti se možete ovdje.

„Sve se to, kao pralik, događalo njima, a napisano je za upozorenje nama, koje su zapala posljednja vremena.“ (1 Kor 10,11) ustvrdio je apostol Pavao u Prvoj poslanici Korinćanima.

U duhovnom seminaru pod naslovom „Biblijska poruka našem vremenu“ iščitavat ćemo odabrane biblijske tekstove i događaje primjenjujući ih na vlastita životna iskustva kako na osobnom tako i na društvenom planu. Rad na tekstovima odvijat će se uz tematska predavanja, rad u grupama i praktične vježbe. 

Glavni tekstovi koji će se obrađivati u radnim cjelinama uzeti su iz Knjige Postanka jer su u njoj postavljeni temelji čitave biblijske antropologije koja je i danas aktualna za vjeru i nauk Crkve, a predstavljena je u dokumentu Papinske biblijske komisije koji nosi naslov „Što je čovjek“ (Ps 8,5). Teme kao što su stvaranje svijeta, odnos čovjeka prema prirodi, ljudska spolnost te iskonska uspostava bračnih, obiteljskih i društvenih odnosa osobito su aktualne u vrijeme kada su istine i vrijednosti koje nam objavljuje Sveto pismo postavljene u pitanje raznim ideologijama koje imaju drukčiju percepciju čovjekove naravi i njegovih životnih odnosa.

U molitvenom dijelu programa posebna pažnja posvećuje se molitvenom čitanju Svetoga pisma koje se u Crkvi tradicionalno naziva Lectio divina, a temeljit će se na dnevnim misnim čitanjima.

Seminar je namijenjen svima koji žele produbiti svoje poznavanje Svetoga pisma i obogatiti svoj duhovni život.

OKVIRNI RASPORED SEMINARA

Subota, 22. lipnja 2024.

Okupljanje u popodnevnim satima

18:00  Sv. Misa

19:00  Večera

21:00  Uvodni susret i molitveni završetak dana

Nedjelja/Ponedjeljak/Utorak (23. – 24. – 25. lipnja 2024.)

7:30  Jutarnja molitva

8:00  Doručak

9:00 – 10:30 Rad na biblijskom tekstu

10:30 – 11:00 Pauza

11:00 –12:30 Rad na biblijskom tekstu

13:00 Ručak

17:00 – 18:00 Lectio divina i Večernja molitva

19:00 Večera

21:00 Molitveno-rekreativni završetak dana

Srijeda, 26. lipnja 2024.

7:00 – Jutarnja molitva i Sveta misa

8:00 – Doručak

Poslije doručka slobodan povratak kući

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja