Budi dio naše mreže

Nikad nemojte gubiti nadu i uvijek zazivajte zagovor Blažene Djevice. Marija je ta koja će vam pomoći prebroditi teške životne situacije i pobijediti zlo.

/ im

Papa Benedikt XVI. istaknuo je kako nas knjiga Postanka podsjeća da se okrenemo Mariji u svakoj životnoj situaciji, a posebno u teškim danima. Kad je svijet u rasulu i kad se čini da Sotona dobiva bitke u našem životu može se dogoditi da u tim trenucima izgubimo nadu. Možemo se dovesti u stanje beznađa i tame te ne vidjeti nigdje svjetlo. Upravo su to trenuci kad se trebamo obratiti Majci Mariji, prenosi Aleteia.

Papa Benedikt XVI. razmišljao je o ovoj istini tijekom Angelusa 2009. godine . Evo što je napisao:

“Nakon istočnog grijeha, Bog se obraća zmiji koja predstavlja Sotonu, proklinje je i dodaje obećanje: ‘Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.‘(Post 3,15). To je najava osvete. Na trenutak nam se može činiti da Sotona pobjeđuje, ali odmah idemo korak dalje i vidimo Ženu koja će tom zmaju, Stonoti satirati glavu. Ona će roditi Sina koji će pobijedti. Tako će kroz potomka te Žene trijumfirati sam Bog. Dobrota će trijumfirati. Ta je žena Djevica Marija od koje je rođen Isus Krist koji je svojom žrtvom jednom zauvijek pobijedio Sotonu. Zbog toga je na toliko slika i kipova Djevice Bezgrješne prikazana u činu drobljenja zmije nogom”.

Čini se da je Sotona moćan i da ima velik utjecaj u svijetu. Međutim, Djevica Marija poslana je da zdrobi glavu toj zloj zmiji. Sotona je zauvijek izgubio bitku.

Papa Benedikt završava svoju poruku potičući sve da se okrenu Mariji u svim trenucima, a posebno onim teškim.

Zaključio je svoju poruku: “Dragi prijatelji, kakva neizmjerna radost imati Mariju Bezgrješnu kao našu Majku! Svaki put kad doživimo svoju slabost i poticaje zla, možemo joj se obratiti i naša srca dobivaju svjetlost i utjehu. Čak i u životnim kušnjama, u olujama koje uzrokuju kolebanje vjere i nade, prisjetimo se da smo mi njezina djeca i da je naše postojanje duboko ukorijenjeno u beskrajnoj Božjoj milosti. Iako je Crkva izložena negativnim utjecajima svijeta, u Mariji uvijek pronalazi zvijezdu koja će je voditi kako bi mogla slijediti put koji joj je ukazao Krist”.

Nikad nemojte gubiti nadu i uvijek zazivajte zagovor Blažene Djevice. Marija je ta koja će vam pomoći prebroditi teške životne situacije i pobijediti zlo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja