Budi dio naše mreže

Dva ogulinska biciklista Željko Magdić - umirovljeni policajac i Ivan Puškarić - profesor u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, vozit će bicikle rutom od skoro dvije tisuće kilometara od Ogulina do Vatikana i natrag. Ovim pothvatom Željko i Ivan žele prikupiti novčana sredstva za potrebe bolesne djevojčice Emme iz Ogulina.

/ fe

Ogulinci Željko Magdić i Ivan Puškarić zaputit će se biciklima na put od 1650 kilometara do Vatikana i nazad kako bi prikupili novčana sredstva za petnaestogodišnju Emmu koja je nepokretna. Emma živi u kući na prvom katu te joj je potrebno dizalo za silazak na razizemlje. Na humanitarnu akciju dvojica dobrotvora odlučili su se i u nadi za što skorijim proglašenjem bl. Alojzija Stepinca svetim.

Put koji će ih odvesti od Ogulina, Krašića i Zagreba do Vatikana i natrag preko Jadrana od Ancone do Zadra te Ogulina; Željko je osmislio tijekom posljednje humanitarne biciklijade, također za potrebe male Emme, kada su prikupljeni novac od uplaćenih sredstava na žiro račun uplatili njenim roditeljima. Ivan Puškarić i ovaj put planski je pripremio rute kojima će voziti, a sve to uz mogućnost praćenja dnevnog reda biciklista putem satelita.

Ruta koju će Ivan i Željko voziti za Emmu

Biciklijadom hodočasnici želi ukazati i na potrebu što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, zbog čega se i kreće iz rodnog mjesta hrvatskog blaženika Krašića kao i mjesta njegova groba u zagrebačkoj katedrali, a cilj je u središtu Katoličke crkve gdje se treba donijeti odluka o kanonizaciji našeg blaženika za kojega je kauza već završena, a čeka se samo potpis.

Pred ordinarijatom u Gospiću Ogulinci su se susreli s hrvatskim biskupima tijekom održavanja metropolijskog susreta svećenika u Gospiću. Ivan i Željko došli su iz Ogulina do Gospića biciklima u sklopu priprema za svoj humanitarni pothvat.

Mons. Ivan Devčić, Ivan Puškarić, mons. Mile Bogović, Željko Magdić, mons. Zdenko Križić

Biskup Križić podržao je ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju pismom kojim je pružio podršku i atest za pomoć ogulinskim hodočasnicima kod smještaja u katoličkim župama u Italiji gdje imaju 10 noćenja.

Na svoju humanitarnu avanturu Ogulinci će se otisnuti 9. srpnja, a emisiju u kojoj će gostovati te predstaviti ovaj humanitarni podvig, možete slušati u eteru Hrvatskog katoličkog radija 4. srpnja u 11.15 sati.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja