Budi dio naše mreže

Katolički bogoslovni fakultet čini najstariju sastavnicu Sveučilišta u Zagrebu. Tjedan otvorenih vrata KBF-a u Zagrebu započet će 22.3 i trajati do 26.3. Studijski programi nastoje odgovoriti na konkretna pitanja čovjeka, našega društva i Crkve. Zato omogućuju studentima usvajanje širokog znanja i stjecanje konkretnih vještina koje im omogućuju rad na mnogim područjima u Crkvi i društvu. Donosimo video u kojemu vas profesori i studenti pozivaju da pobliže upoznate Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu.

/ dz

Programi koje nudi Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu uistinu su jedinstveni. To su  filozofsko- teološki studij, zatim studij teološko-religijskih znanosti u čak pet smjerova. Nastavnički, odnosno vjeroučiteljski, zatim pastoralno-katehetski smjer, smjer crkvena kulturna dobra, kršćanski humanizam i ekonomski razvoj te smjer ekumenizam i međureligijski dijalog. Osim toga na KBF-u se može studirati i crkvena glazba.

Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu na različite načine pruža podršku svojim studentima. Ured za savjetovanje i podršku nudi različite aktivnosti s ciljem pružanja konkretne pomoći vezane uz akademske i osobne poteškoće. Studenti su u ovom videu posvjedočili da na predavanjima mogu slobodno izraziti svoje mišljenje i da im se sviđa što rade u manjim grupama jer ih profesori tako bolje upoznaju i prate njihov napredak. Na KBF-u možete pisati i objavljivati u studentskom časopisu Spectrum ili se baviti sportom. Postoji i studentska kazališna skupina Prosopon gdje se možete uključiti i glumiti.

Ovaj studij će pružiti širinu znanja koju je moguće na različite načine iskoristiti na tržištu rada. Ovisno o završenom modulu, moguće je predavati vjeronauk u osnovnim i srednjim školama, raditi sa mladima i odraslima u župnim zajednicama, izdavaštvu i medijima, osobito vjerske tematike, zaposliti se u službenim institucijama i organizacijama ili udrugama koje su posvećene međukulturalnom, međureligijskom dijalogu i mirotvorstvu. Možete raditi u bibliotekama, vjerskom turizmu, u muzejima sakralnih zbirki, arhivima ili djelovati u promicanju kršćanskog humanizma i ekonomskoga rasta.

Isto tako, zanima li vas hebrejski jezik, povijest Crkve i općenito Zapadne civilizacije, dođite na KBF i upoznajte se sa sadržajima koji nudi. Tjedan otvorenih vrata trajat će od 22. do 26. ožujka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja