Budi dio naše mreže

Euharistijskim slavljem u samostanu Za kapelicom koje je predvodio fra Nedjeljko Jerkan iz samostana Male braće u srijedu 27. rujna sestre milosrdnice u Dubrovniku proslavile su blagdan svog utemeljitelja sv. Vinka Paulskog.

/ im

Tumačeći evanđeoski tekst o blaženstvima predvoditelj slavlja je u svojoj homiliji istaknuo važnost čitanja upravo te evanđeoske poruke i uspinjanja stepenicama tih blaženstava. Isus govori neočekivano za ljudske uši i slušajući ga, mijenjamo svoj život, kazao je.

Sv. Vinko Paulski po nevoljama je naučio što je život jer je dopustio da ga Bog promijeni. Vrijedni rad ruku i znoj lica u služenju mili su Bogu koji nas zove da se približimo istinski siromašnim ljudima, poručio je propovjednik.

Također je istaknuo: „Ne bojmo se progona zbog toga, nego se usredotočimo propovijedati svojim koracima koji vjerno slijede stope Isusa Krista. U tome je pobjeda za vječni život.“ Preporučio je sestre zagovoru sv. Vinka kako bi životi svih koji nasljeduju Vinkovu milosrdnu ljubav bili vrijedni zajedničkog uzora – Isusa Krista.

Na misi su koncelebrirali upravitelj župe sv. Andrije, na čijem području se nalazi samostan, don Marin Lučić, župni kapelan don Darko Kovačević i dominikanac fr. Stipo Jurič. Slavlju sestara milosrdnica su se pridružila dvojica bogoslova Dubrovačke biskupije kao i Marijine sestre te susjedi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja