Budi dio naše mreže

Kroz propovijed, župnik don Franjo Glasnović ohrabrio je katoličke skaute Šibenske biskupije u njihovim nastojanjima obdržavanja skautskih obećanja i triju načela na kojima počiva katolički skautizam: ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini.

/ dt

Katolički skauti Zdruga Šibenske biskupije, župe Vodice proslavili su u petak Svjetski dan skauta. Okupili su se u prostorima Bažane gdje su se podijelili po patrolama i dobili zadatke tako da je jedna patrola išla u eko patrolu na mali i veliki parapet, druga put Hangara, treća put Plave plaže, a četvrta je napravila eko patrolu oko školskog igrališta.

Peta patrola je odnijela humanitarnu pomoć najugroženijima. U posljednje vrijeme pohodili su i pomogli 11 obitelji. Šesta patrola je spremala i čistila buduću skautsku prostoriju, a sedma pripremala potrebno za večernju proslavu.

Katolički skauti Zdruga Šibenske biskupije / Foto: Facebook

Katolički skauti Zdruga Šibenske biskupije / Foto: Facebook

Nakon obavljenih zadataka skauti su otišli na svetu misu za koju su se prije duhovno pripravili kroz sakrament ispovijedi.

Kroz propovijed, župnik don Franjo Glasnović ohrabrio je katoličke skaute Šibenske biskupije u njihovim nastojanjima obdržavanja skautskih obećanja i triju načela na kojima počiva katolički skautizam: ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini (BCD100%).

Poslije zajedničkog fotografiranja priređeno je rođendansko slavlje i to za čak 11 slavljenika – skauta koji su rođeni u veljači. Gasile su se svijeće na jedanaest torti, bilo je kolača, sokova… prava fešta.

Katolički skauti Zdruga Šibenske biskupije / Foto: Facebook

Skauti su zahvalili svima koji su pomogli da svečano proslave svoj dan – Svjetski dan skauta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja