Budi dio naše mreže

Šibenske sestre benediktinke sv. Luce dobile su grobnicu na šibenskom groblju Kvanj zahvaljujući Franjevačkoj provinciji iz Splita, a svoj doprinos dala je i Uprava groblja u Šibeniku Čempresi d.o.o. koja je sestrama darovala i postavila mramornu spomen-ploču na grobnicu.

/ md

Šibenske sestre benediktinke sv. Luce, jedine od svih redovničkih i crkvenih zajednica u gradu Šibeniku, nisu imale prikladnu grobnicu, osim prastarog i neadekvatnog groba ispred crkvice sv. Ane na starome istoimenom šibenskom groblju, piše Franjevačka provincija Presvetog otkupitelja u Splitu.

Bog se svojom providnošću i njima smilovao. Prije nekoliko godina bivši provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Joško Kodžoman i sada pok. fra Mate Topić, gvardijan Samostana sv. Lovre, u razgovoru s direktorom uprave šibenskog groblja Joškom Vukovićem odlučili su staru fratarsku grobnicu na Kvanju, nakon što su kupili novu i veću, darovati šibenskim sestrama benediktinkama.

Nakon sređivanja pravnih i tehničkih predradnji grobnica je službeno predana sestrama benediktinkama, dana 1. studenog 2021. godine.

Tim povodom te potaknuti lijepom gestom Franjevačke provincije iz Splita i Uprava groblja u Šibeniku Čempresi d.o.o. pokazala je svoj mali doprinos sestrama darujući i postavljajući mramornu spomen-ploču.

Ovom naizgled beznačajnom gestom i voljom učinjeno je, Bogu i šibenskim benediktinkama, veliko djelo ljudskog i kršćanskog milosrđa kako bi i one jednog dana mogle dostojanstveno počivati na zaslužnom mjestu zajedno s ostalim redovnicima, redovnicama i svećenicima grada Šibenika.

Sestre benediktinke dobile su grobnicu s mramornom spomen-pločom / Foto: Joško Vuković

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja