Budi dio naše mreže

Hrvatski mariološki institut Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu primio je u srijedu 4. prosinca u Vatikanu (Palazzo della Cancelleria) Medalju pontifikata pape Franje. Medalja je dodijeljena na 24. svečanoj sjednici papinskih akademija, koju je ove godine organizirala Papinska međunarodna marijanska akademija (PAMI) pod vodstvom predsjednika Stefana Cecchina, o temi „Marija – put mira među kulturama“. "To je velika čast za naš institut koji djeluje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu već 45 godina", naglasila je tajnica Hrvatskog mariološkog instituta s. Valerija Kovač u razgovoru za HKM.

/ mp

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, dodijelio je Medalju pontifikata pape Franje Hrvatskome mariološkom institutu, koju je preuzela s. Valerija Kovač, kao priznanje za njegov dugogodišnji znanstveno-istraživački i izdavački rad na području mariologije i marijanske pobožnosti.

Prema riječima tajnice Hrvatskog mariološkog instituta s. Valerije Kovač, Papinska međunarodna marijanska akademija (PAMI) organizirala je natječaj na koji se javio predsjednik Hrvatskog mariološkog instituta prof. Ivan Karlić i prijavio taj institut.

“Bili smo jako počašćeni kad smo dobili obavijest od Vijeća papinskih akademija da su među svim institutima koji su se prijavili da je upravo Hrvatski mariološki institut odabran za dobivanje Medalje pontifikata pape Franje. To je velika čast za naš institut koji djeluje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu već 45 godina, a bavi se mariologijom. Članovi tog istraživačko-znanstvenog instituta nisu samo renomirani profesori teologije već i druge poznate osobe i stručnjaci iz drugih znanstvenih područja.

Hrvatski mariološki institut Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kroz 45 godina dosada je postigao velike uspjehe i rezultate svoga rada. Sudjelovao je na više od 15 međunarodnih konferencija koje je organizirala Međunarodna marijanska akademija. Također i sam institut je organizirao 14 znanstvenih konferencija kojima su u fokusu bile mariološke teme. Izdao je više od 20 knjiga koje se bavi marijanskim svetištima, marijanskim pobožnostima ili marijanskim temama.

Zanimljivo je kako je Papinsku međunarodnu marijansku akademiju osnovao Hrvat fra Karlo Balić, pa je nagrada lijepa poveznica između instituta i Hrvata koji ju je utemeljio”, istaknula je s. Valerija Kovač.

HRVATSKI MARIOLOŠKI INSTITUT PRIMIO MEDALJU PONTIFIKATA PAPE FRANJE

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja