Budi dio naše mreže

Pixsellov fotoreporter Patrik Macek primijetio je kako je na maketi Grada Zagreba na početku Cesarčeve ni jedna crkva u gradu na zvoniku nema križ. Kako je otkrio, i dosad je primijetio razna oštećenja na maketi, ali da nema križeva na crkvama do sada nije bio slučaj.

/ mp

“Nije neobično da se na poznatoj maketi Zagreba na početku Cesarčeve uoče oštećenja i dijelovi koji nedostaju, ali da intervencijom nepoznatog ‘umjetnika’ ni jedna crkva u gradu na zvoniku nema križ do sada nije bio slučaj. Teško je reći je li ideja bila da se pokažu posljedice potresa koji je, uz dimnjake najviše oštetio zvonike ili je nečija poruka da križevima tu nije mjesto”, poručuje Macek u opisima fotografije makete Grada Zagreba na Pixsellu.

Iz Hrvatske katoličke mreže poslan je upit Policijskoj upravi zagrebačkoj jesu li upoznati s ovim događajem i koje su njihove daljnje radnje. Dobili smo sljedeći odgovor koji prenosimo:

“Nastavno na Vaš upit ovim putem Vas obavještavamo kako Policijska uprava zagrebačka nije zaprimila niti jednu dojavu vezanu uz oštećenje predmetne makete Grada Zagreba.

Slijedom navedenog putem dopisa obavijestit ćemo Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba da provede izvid predmetne makete, te ukoliko je došlo do oštećivanja makete Grada Zagreba, da nas o istome izvijeste, a sve kako bi poduzeli potrebne radnje i mjere iz nadležnosti policije.”

Na maketi Zagreba nema križeva / Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na maketi Zagreba nema križeva / Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na maketi Zagreba nema križeva / Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na maketi Zagreba nema križeva / Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja