Budi dio naše mreže

Žive jaslice ispred zagrebačke katedrale u izvedbi zajednice Cenacolo uvijek plijene pozornost.

/ Vesna Bihar

Zagrebačka publika može ih pogledati još 27. prosinca te 1. i 6. siječnja 2019. u 16.15, 17 i 19 sati.

Isusov rodni Betlehem u predstavi će dočarati Sveta obitelj, mudraci, pastiri i anđeli koje će utjeloviti članovi Zajednice Cenacolo. Za izvedbu se pripremaju već mjesec dana. Za uprizorenje Kristovog rođenja, na Kaptolu je postavljena drvena štalica, svratište, kućice za obrt, mostić, bunar i male ograde za magarčića, ovčice, zečiće i ostale životinje koje će činiti scenografiju Svete noći u kojoj se rodio Bog.

Kako je poručio Dario Tepeš, voditelj zaklade “Pontes Salutis” iz Zajednice Cenacolo, ideja za uprizorenjem Isusovog rođenja došlo je od želje za dijeljenm radosti za upoznavanjem Boga.

“Najljepše što mi se dogodilo je da sam upoznao Boga u malom djetešcu koje mi je dalo snagu za živjeti. Tu radosnu vijest htjeli smo proširiti na sve ljude”, nadodao je.

Već 19 godina Zajednica Cenacolo uprizoruje Žive jaslice kod zagrebačke katedrale, a u tom ostvarenju sudjeluje 40-ak ljudi, a ove godine unijeli su i neke novosti u samu izvedbu.

“Publiku posebno vesele žive životinje poput magarca, koze i ovce… Najmlađi posjetitelji su uvijek najradosniji na našim izvedbama”, naglasio je Tepeš.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja