Budi dio naše mreže

Donosimo pregled rasporeda polnoćki koje će se ove godine, poštujući mjere Stožera civilne zaštite, održavati u ranijim terminima.

/ kv

Zagrebačka katedrala

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će u zagrebačkoj katedrali euharistijsko slavlje u četvrtak, 24. prosinca, u večeri Badnjaka, s početkom u 21 sat (‘misa polnoćka’). Prijenos možete pratiti u programu Hrvatskoga katoličkog radija.

Katedrala Uzvišenja Svetog Križa u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu polnoćku u četvrtak 24. prosinca u 21 sat u sisačkoj katedrali. Slavlje će se moći uživo pratiti na mrežnim i Facebook stranicama Sisačke biskupije.

Misa polnoćka u požeškoj katedrali

U noći svetkovine Rođenja Gospodinova – Božića požeški biskup Antun Škvorčević će u požeškoj katedrali, u zajedništvu sa svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije Avilske te vjernicima grada Požege, predslaviti svečanu misu polnoćku s početkom u 21 sat.

Polnoćka u osječkoj konkatedrali

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodit će misu polnoćku u četvrtak 24. prosinca u 20 sati u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku.
U 17 sati slavit će se misa polnoćka za djecu.

Đakovo

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, predvodit će misu polnoćku u četvrtak 24. prosinca u 20 sati u katedrali-bazilici Sv. Petra u Đakovu.
U 18 sati slavit će se polnoćka za djecu.

Badnjak i Božić u katedrali sv. Vida

U petak 25. prosinca blagdan je Kristova rođenja. Svečano će biti u svim crkvama Riječke nadbiskupije, a mise će se slaviti prema župnim rasporedima i u skladu s epidemiološkim mjerama.

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u četvrtak 24. prosinca na Badnjak misu polnoćku slavit će u katedrali sv. Vida u Rijeci u 20:00 sata. Misa će se u izravnom prijenosu moći pratiti u programu HR Radio Rijeke. Misa bdijenja na talijanskom jeziku na rasporedu je u 18:00 sati.

Na svetkovinu Božića, u petak 25. prosinca, mons. dr. Ivan Devčić predvodit će u riječkoj prvostolnici svečano euharistijsko slavlje u 11:00 sati. Misa na talijanskom jeziku bit će slavljena u 9:30 i predslavit će je rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ vlč. mr. Mario Gerić.

Mise u božićnom vremenu u Veloj crikvi i Trsatskom svetištu

Svetkovina Božića svečano će se proslaviti u svim crkvama Riječke nadbiskupije. Mise u božićnom vremenu služit će se u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, a u nastavku donosimo raspored misnih slavlja u najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja BDM i Trsatskom svetištu u Rijeci:

Crkva Uznesenja BDM (Vela crikva)

24. prosinca – Badnjak: 7, 18 i polnoćka u 20 sati

25. prosinca – Božić: 8, 10, 12 i 18 sati

26. prosinca – Sv. Stjepan: 8, 10, 12 i 18 sati

27. prosinca – Sveta Obitelj: 8, 10, 12 i 18 sati

31. prosinca – Misa zahvalnica: 8 i 18 sati

1. siječnja 2021. – Svetkovina Marije Bogorodice: 8, 10, 12 i 18 sati

6. siječnja 2021. – Svetkovina Bogojavljenja – Sveta tri kralja: 8, 10, 12 i 18 sati

Ostale dane: svakog dana u 8 i 18 sati; nedjeljom u 8, 10, 12 i 18 sati

Trsatsko svetište

Badnjak, 24. prosinca: 18 sati – župna crkva sv. Jurja, 19 sati- bazilika Majke Božje Trsatske i polnoćka u 21 sat u bazilici Majke Božje Trsatske

  1. prosinca – Božić:  7, 8, 9, 10, 11.30 i 18:30 sati sati – bazilika Majke Božje Trsatske, 10.30 sati – župna crkva sv. Jurja
  2. prosinca – Sv. Stjepan: 7, 8.30, 10 i 18.30 sati – bazilika Majke Božje Trsatske.

Polnoćka u porečkoj katedrali

Misu polnoćku u porečkoj katedrali, u četvrtak 24. prosinca s početkom u 20 sati, predvodit će apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša.

Pula

Misu polnoćku, u četvrtak, 24. prosinca s početkom u 20 sati, u pulskoj katedrali predvodit će katedralni župnik vlč. Rikard Lekaj.

Polnoćka u splitskoj prvostolnici

Polnoćka i Božićna misa u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodit će na Badnjak 24. prosinca u 21 sat misu polnoćku u splitskoj prvostolnici sv. Dujma. Na Božić 25. prosinca nadbiskup predvodi svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u splitskoj katedrali. Prijenos misa bit će na YouTube kanalu i Facebook profilu Splitsko-makarske nadbiskupije.

Polnoćka u varaždinskoj katedrali na Badnjak

Poštujući propisane epidemiološke mjere i preporuke Stožera civilne zaštite misna slavlja na Badnjak u varaždinskoj katedrali slavit će se u 18 i 20 sati.
Misu polnoćku u 20 sati predvodi varaždinski biskup Bože Radoš uz izravni prijenos na VTV televiziji, Youtube kanalu Varaždinske biskupije i facebook stranici I bit ćete mi svjedoci, Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Mise na Badnjak u Dubrovniku

Uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera na Badnji dan euharistijska slavlja u crkvama u Dubrovniku bit će prema sljedećem rasporedu. Iz Dubrovačke biskupije napominju i da su mise uoči same svetkovine Božića  također božićne mise.

BOŽIĆNE MISE NA BADNJI DAN
ANDRIJA: misa bdijenja u 18 sati  i polnoćka u 21 sat
JAKOV: polnoćka u 21 sat
KATEDRALA: misa bdijenja u 18 sati i polnoćka u 21 sat
MALA BRAĆA: polnoćka u 19 sati
JEZUITI: polnoćka u 21 sat
VLAHO: misa bdijenja u 17 sati i polnoćka u 20 sat
DOMINIKANCI: misa bdijenja u 19 sati i polnoćka u 21

Mise na Badnjak u Šibeniku

Katedrala i Dolac – misa bdijenja je u 18 sati. Biskup Tomislav Rogić misu polnoćku predvodi u 21 sat. U crkvi svetog Križa u župi Dolac dječja misa polnoćka je u 19.30 sati.
• Gospa van Grada – mise su u  18, 19.30 i 21 sat.
• Šubićevac – mise su u 18 sati (nakon mise paljenje Badnjaka ispred crkve) i u 20 sati.
• Baldekin – mise su u 19 i 21 sati.
• Njivice – misno slavlje je u 20 sati.
• Vidici – mise su u 18 i 20 sati.
• Crnica – misa je u 20 sati.
• Meterize – misa polnoćka je u 21 sat.
• Mandalina – misa je u 20 sati.
• Samostan svetog Frane – mise su 18 i 20 sati.

Polnoćka u Zadru

Na Badnjak, u četvrtak, 24. prosinca, misu polnoćku u 21 sat u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Misa bdijenja u sarajevskoj katedrali

Umjesto tradicionalne mise polnoćke, zbog odredbe civilnih vlasti o ograničenom kretanju stanovništva nakon 23 sata, euharistija božićnog bdijenja slavit će se 24. prosinca u 20 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova. Misu će predslaviti vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić, a izravan prijenos bit će na programu BHRT-a.

Raspored bogoslužja u križevačkoj grkokatoličkoj katedrali

Vladika križevački Milan Stipić služit će sveta bogoslužja u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima prema sljedećem rasporedu:
24. prosinca, četvrtak: Badnjak – Predvečerje Rođenja Kristova, u 10 sati Večernja i Liturgija sv. Bazilija Velikoga; 20 sati: Božićno bdjenje (Veliko povečerje s Litijom).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja