Budi dio naše mreže

Na spomendan sv. Ivana Zlatoustoga, u srijedu 13. rujna 2023. godine, proslavljena je druga obljetnica blagoslova kapele bl. Alojzija Stepinca u bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke u Malom Erjavcu

/ mdj

Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Vučak, upravitelj župa u Krašiću, Oštrcu i Gornjem Prekrižju.

Koncelebrirali su svećenici Ozaljsko-lipničkog i Karlovačkog dekanata: ozaljsko-lipnički dekan i župnik u Ozlju i Vrhovcu preč. Željko Ivan Bakšić, župnik u Kamanju vlč. Stjepan Jakov, župnik u Hrnetić vlč. Dragutin Šengula i domaćin, policijski kapelan i župnik u Vivodini vlč. Andrija Markač.

Vlč. Vučak u homiliji je istaknuo kako stalno moramo propitivati iz čega proizlaze odluke koje donosimo – iz sebičnosti i samodostatnosti ili darovanosti. Kazao je kako trebamo promišljati na koji način ugrađujemo i darujemo za zajednicu, za dobro naših bližnjih.

Propovjednik je podsjetio na velike obljetnice koje ove godine slavimo – 70 godina od imenovanja bl. Alojzija Stepinca kardinalom, 125. obljetnicu njegova rođenja te 25 godina od njegova proglašenja blaženim u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Dodao je kako je Stepinac čovjek koji nas uči ustrajnosti i postojanosti. Kako pripadnici Interventne jedinice policije moraju stalno biti spremni na intervenciju, tako i mi kao vjernici moramo uvijek biti spremni, pripremati naše ulje poput mudrih djevica iz Evanđelja kako bismo spremni dočekali Gospodina.

Misnom slavlju prisustvovali su: županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić, načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, pripadnici Interventne jedinice policije te pripadnici Specijalne jedinice policije Grom. Na misnom slavlju pjevala je policijska klapa „Sveti Mihovil“.

Nakon misnog slavlja pripadnici Interventne jedinice policije PU karlovačke održali su pokaznu vježbu.

Kapela bl. Alojzija Stepinca u prostorijama Interventne jedinice policiji uređena je u suradnji s Vojnim ordinarijatom, u okviru provedenih radova u prostoru baze pred dvije godine. Kapelu je 23. rujna 2021. godine blagoslovio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja