Budi dio naše mreže

24. obljetnica Kuće susreta Tabor proslavljena je na blagdan Preobraženja Gospodinova u petak u Samoboru. U sklopu proslave održan je seminar od 5. do 8. kolovoza pod nazivom "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!".

/ dt/IKA

Voditelj seminara bio je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor. Proslava dana Tabora ujedno je bila i prilika zahvaliti Bogu za sve milosti koje su mnogi primili kroz 24 godine, sudjelujući na raznim seminarima, duhovnim obnovama i drugim susretima koji se događaju u Taboru.

24. obljetnica Tabora / Foto: tabor.hr

Iako zbog epidemioloških mjera nije bilo moguće imati otvoreni seminar za sve one koji su htjeli doći ipak je veliki broj ljudi sudjelovao kroz sve dane seminara, a na osobit način na sam dan Tabora, 6. kolovoza, kada se slavio blagdan Preobraženja Gospodinova. Toga dana središnje misno slavlje u 19 sati predslavio je fra Milan Krišto, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda u zajedništvu s drugim svećenicima koji su pristigli na slavlje. Sveta misa je bila izravno prenošena na Laudato televiziji tako da su na taj način i mnogi drugi mogli biti u zajedništvu slavlja sa svima koji su bili u Taboru.

Voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić kroz seminar je prigodnim katehezama približio sudionicima seminara otajstvo Isusovog preobraženja na gori Tabor, a isto tako u sklopu proslave 24. obljetnice predstavio rad ove kuće kroz njezinu povijest, naglasivši kako je Tabor doista jedna duhovna oaza u našem narodu, mjesto susreta Boga i čovjeka, mjesto obraćenja molitve i sabranosti, mjesto pomirenja i slavljenja, mjesto istinskog zajedništva. U tu svrhu dogodila se i obnova kuće sa izgrađenom novom dvoranom kako bi se omogućilo ljudima što bolje i kvalitetnije sudjelovanje u susretima koji se organiziraju. Fra Ivan je na kraju proslave zahvalio svim poslužiteljima, prijateljima i dobročiniteljima Tabora koji svojom dobrotom i ljubavlju prate rad Kuće susreta Tabor.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja