Budi dio naše mreže

Studentski katolički centar SKAC Slavonski Brod nizom je prigodnih aktivnosti i susreta proslavio petu obljetnicu djelovanja, a vrhunac je bila misa zahvalnica koju je u subotu, 21. svibnja u crkvi Sv. Leopolda Mandića predvodio predsjednik SKAC-a i studentski kapelan u Slavonskom Brodu vlč. Robert Farkaš.

/ mp/IKA

SKAC Slavonski Brod okuplja 40-ak aktivnih članova, a u provođenju brojnih dobrotvornih aktivnosti i njih po nekoliko stotina, pretežno, ali ne samo studenata, mladih između 18 i 35 godina, koji se okupljaju i na redovitim molitvenim susretima. Središnja im je Misa mladih srijedom u župi Gospe Brze Pomoći, a uz to organiziraju i duhovna predavanja uz geslo “Tri u jedan – Bog, ti i ja” te molitvene susrete i druženja u svojim klupskim prostorima.

Proslava 5. rođendana Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod

Proslava 5. rođendana Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod

Nadahnuti molitvom i Božjom Riječju kroz godinu mladi SKAC-ovci provode i brojne humanitarne akcije, organiziraju i koncert duhovne glazbe, Planinarski križni put mladih te hodočašća, a posebno su prepoznatljivi po najmasovnijoj volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa”, koja se provodi u 20-ak hrvatskih gradova, i kroz koju mladi aktivno pomažu starijima i nemoćnima, ali i institucijama i udrugama koje brinu o djeci i mladima s teškoćama. U sklopu SKAC-a djeluju i ‘Agenti dobrote’, mladi volonteri (njih 60-ak), koji pomažu starijim sugrađanima u potrebi, prikupljaju humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene, stradale u potresu i prognane iz ratom pogođene Ukrajine…

Na proslavu 5. rođendana SKAC-a Slavonski Brod došli su i gosti, članovi prijateljskih SKAC klubova iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka koji su mladim Brođanima iskazali podršku i potaknuli ih da ustraju u svjedočenju svoje vjere u Isusa Krista, čijom su Riječju i nadahnuti činiti dobro, Gospodinu na slavu i ljudima na korist.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja