Budi dio naše mreže

Tijekom svečanoga euharistijskoga slavlja, koje je 14. kolovoza, u kapeli provincijalne kuće sestara milosrdnica Provincije Navještenja Gospodinova - Split, predvodio mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanjski, dvije sestre položile su redovničke zavjete, a pet sestara obilježilo je obljetnice zavjeta.

/ mp/IKA

Doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti, u ruke provincijalne poglavarice s. M. Andrijane Mirčeta, položila je s. Marija Palić, a prve zavjete na tri godine s. M. Cecilija Bašić. Pedesetu obljetnicu zavjeta obilježila je s. M. Suzana Jureta, s. M. Bogdana Galić, s. M. Krunoslava Bežovan i s. M. Lauda Žižić, a šezdesetu obljetnicu proslavila je s. M. Gracija Akmadžić. 

U svojoj je propovijedi mons. Palić, između ostaloga, podsjetio sestre koje polažu zavjete da je Bog kojemu se posvećuju Bog Isusa Krista i siromašni Bog sv. Vinka i sv. Lujze. On je Bog koji ne dopušta da ga se zarobi razumom, nego je onaj koji se može susresti u vjerodostojnim svjedocima njegove ljubavi. Potaknuo ih je da svaki dan idu za Kristom, a kad jasno ne vide kuda i kako, neka kleknu, jer danas u hodu za Kristom više služe koljena nego stopala. Euharistija i molitva klanjanja pred Presvetim najučinkovitija su okrepa za one koji žele svojim redovničkim služenjem biti znak Krista i njegove milosrdne ljubavi prema svakom čovjeku. Obraćajući se sestrama koje slave obljetnice, zaželio im je da obnavljajući svoje redovničke zavjete učvrste svoju vjeru i nastoje slijediti Gospodina u svim okolnostima i do kraja života. Sve okupljene pozvao je na radosno služenje i svjedočenje, jer radosni svjedoci najljepše su lice Kristove Crkve.

Na kraju misnoga slavlja okupljenima je riječ pozdrava i zahvale uputila s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna poglavarica. 

Na misnome slavlju sudjelovali su roditelji, rodbina i prijatelji sestara zavjetovanica. U koncelebraciji su uz mons. Palića sudjelovali fra Petar Lubina, samostanski kapelan, župnici župa iz kojih su sestre zavjetovanice, don Ivan Perković iz Kistanja i don Jakoslav Banić iz Dubrave, te još desetak svećenika. Pjevanje je animirao sestarski zbor pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja