Budi dio naše mreže

U kapelici sv. Ivana Bosca na zagrebačkoj Knežiji izvršena je u subotu 15. lipnja primopredaja službe provincijala Hrvatske salezijanske provincije. Dosadašnji provincijal don Tihomir Šutalo predao je službu novoimenovanom provincijalu don Milanu Ivančeviću, izvijestili su iz Provincije.

/ im/IKA

Svečano euharistijsko slavlje, koje je predvodio don Milan Ivančević uz asistenciju regionalnog savjetnika don Romana Jachimowicza i dosadašnjeg provincijala, okupilo je oko 30 braće iz raznih salezijanskih zajednica. U propovijedi je don Roman naglasio da ovim činom provincijal ne preuzima samo vlast, nego prihvaća to kao poziv i čin služenja. Istaknuo je, također, da salezijanska duhovnost svoj temelj ima u živom odnosu s Isusom i Marijom, svakodnevici kao mjestu susreta s Bogom te u evangelizaciji i služenju mladima.

„To opredjeljenje nikada ne smijemo izgubiti. Društvo u kojem živimo prožeto je različitim političkim i ideološkim previranjima, no salezijanac koji živi salezijansku duhovnost može biti siguran da ostvaruje svoj poziv i poslanje u Crkvi”, istaknuo je.

Na završetku slavlja don Tihomir se obratio braći i zahvalio na iskazanom povjerenju te zaželio don Milanu blagoslov i bratsku podršku u vršenju službe koju je preuzeo. Prije blagoslova don Milan je izrazio zahvalnost don Tihomiru na njegovu dosadašnjem vršenju službe i na svemu učinjenom u proteklih šest godina. Prisutnu braću potaknuo je da ne zaborave  da su radnici u Gospodinovom vinogradu i da im je On povjerio to poslanje. Pozvao je braću na molitvu i na neprestano zalaganje i trud oko bratskog zajedništva.

Također, vrhovni poglavar salezijanske Družbe kardinal Angel Fernandez Artime, uz suglasnost svoga vijeća, potvrdio je nove članove provincijalnog vijeća za sljedeće trogodište (2024. – 2027.). Članovi provincijalnog vijeća su don Branko Bendra – provincijalov vikar, don Damir Stojić – provincijalni ekonom, don David Leskovar – povjerenik za pastoral mladih, don Mladen Delić – član vijeća, don Ivan Širić –  član vijeća. Tajnik provincije je don Rudi Paloš, izvijestili su iz Provincije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja