Budi dio naše mreže

Na blagdan sv. Alojzija Gonzage iz Krašića nakon molitve Jutarnje oko 7.30 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u petak započinje hodočašće Stepinčevim putom koji preko Zagreba i Marije Bistrice ide prema Lepoglavi.

/ mp

Više od 120 kilometara proći će pedesetak članova i prijatelja udruge Ekosspiritus, Bratovštine sv. Jakova apostola i Zdruga katoličkih skauta Zagrebačke nadbiskupije.

Prvo noćenje je u Kotarima, u starom samostanu sv. Leonarda , drugo u Zagrebu i slijedeća dva u Mariji Bistrici. Završetak je u Lepoglavi u utorak.

Sva mjesta koja će posjetiti hodočasnici vezana su uz život našeg bl. Alojzija Stepinca mučenika Crkve za komunističkog vremena.

Misu će u petak sudionici hodočašća slaviti u crkvi sv. Leonarda u Kotarima u 19, a u subotu misa će biti u crkvi sv. Katarine u Zagrebu u isto vrijeme.

U nedjelju zagrebačka prvostolnica bit će otvorena od 6.15 sati i tom će se prigodom, hodočasnicima ovoga hodočašća, preuzvišeni gospodin biskup mons. Mijo Gorski obratiti prigodnom riječju te predvoditi molitvu Jutarnje. Nedjeljnu misu će hodočasnici slaviti na Mariji Bistrici u 18 sati. Završetak hodočašća previđa se u utorak u Lepoglavi gdje će slaviti misu u kasnim popodnevnim satima u župnoj crkvi.

Tko god želi, može se pridružiti barem neku od dionica puta na ovom hodočašću kojim se želi bolje upoznati kulturna i povijesna baština ovog dijela Hrvatske kao i razmišljati i meditirati nad životom blaženika, jednim od najdičnijih muževa Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja