Budi dio naše mreže

Fra Petar Lubina, član Franjevačke provincija Presvetog Otkupitelja, preminuo je u srijedu 13. travnja u Splitu u 71. godini života nakon duge i teške bolesti.

/ mp/IKA

Fra Petar je rođen u Runovićima 1951. godine. Osnovu školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Sinju, bogosloviju je studirao u Dubrovniku, Makarskoj i Jeruzalemu, a za svećenika se zaredio 1977. u Jeruzalemu.

Bio je urednik katoličkog mjesečnika „Marija“ od 1982. godine. Poznat je po tekstovima s područja mariološke znanosti i pobožnosti. Od 1984. član je Hrvatskoga mariološkog instituta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Međunarodne papinske marijanske akademije.

Fra Petar je autor nekoliko djela kao što su „Krunica naših dana“, zbirke marijanskih molitava: „Pomoćnici kršćana“, „Majci milosrđa“ (2006.), „Bogorodici Djevici“ (2005.), „Po uzoru naše nade“ (zbirka koja je nastala u razdoblju od II. vatikanskog sabora do danas, 1962. – 2009.). Zatim, „Stopama nazaretske Djevice“, „Moja krunica“, „Blaženom će me zvati“, „Marijanska Hrvatska“ (1995.) te Vodič marijanskom Hrvatskom (2012).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja