Budi dio naše mreže

Projekt "Glas žena u sportu“ kojeg zajednički organiziraju Hrvatski olimpijski odbor, Agencija za elektroničke medije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatski paraolimpijski odbor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva turizma i sporta, predstavljen je u utorak, 1. lipnja u Zagrebu.

/ mp

O projektu su govorili potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden, član Vijeća za elektroničke medije Vanja Gavran, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

Vanja Gavran je pojasnio kako se projekt “Glas žena u sportu” nadovezuje na projekt “Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima” kojeg su 2018. realizirali Agencija za elektroničke medije, Hrvatski olimpijski odbor i Ured za ravnopravnost spolova u cilju veće afirmacije žena u sportu.

“Ono što je važno kazati kako su više od 50 posto medalja i plasmana na raznim natjecanjima, europskim i svjetskim, Hrvatskoj donijele naše sportašice. Javnosti su predstavljeni i spotovi o hrvatskim sportašicama koje će nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Za sada je producirano 10 jednominutnih televizijskih i radijskih spotova u kojima se predstavljaju same olimpijke, a u pripremi je još njih šest. Spotovi će od 15. lipnja pa do kraja Olimpijskih odnosno Paraolimpijskih igara biti emitirani na velikom broju televizija i radijskih postaja u našoj zemlji”, istaknuo je Gavran.

Podsjetimo kako je Agencija 2019. godine usvojila i Preporuke za bolje praćenje ženskog sporta u elektroničkim medijima, a nakon istraživanja koje je pokazalo da se u sportskim vijestima nacionalnih televizija ženskom sportu posvetilo manje od 5 posto programa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja