Budi dio naše mreže

Trilogija Višnje Starešine bit će predstavljena u utorak u 19 sati u dvorani Vijenac nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu. Starešina u tri knjige prati hrvatski put kroz međunarodni ratni, mirovni i sudski laboratorij, od Haaga 1991. i bitke za međunarodno priznanje države do Haaga 2017. i posljednje presude Haaškoga suda, političkom i vojnom vrhu Herceg- Bosne.

/ mp

Uz autoricu, knjige će predstaviti Ivana Petrović, vanjskopolitička komentatorica i urednica na Novoj TV i dr. Ivica Šola, profesor komunikologije i politički komentator.

Trilogija se sastoji od obnovljenog i značajno dopunjenog izdanja knjige “Vježbe u laboratoriju Balkan: Rat i mirovni proces 1991-1995.” i dopunjenog izdanja knjige “Haaška formula: Pioniri međunarodne pravde i knjige Hrvati pod KOS-vim krilom: Završni račun Haaškog suda”.

Knjiga “Vježbe u laboratoriju Balkan: Rat i mirovni proces 1991-1995.” vodi u svijet zakulisnih političkih, interesno uvjetovanih igara koje su javno predstavljane kao međunarodni mirovni proces za bivšu Jugoslaviju od 1991. do 1995.

Druga knjiga „Haaška formula: Pioniri međunarodne pravde“ govori o političkim i obavještajnim labirintima nastanka Haaškoga suda, pokazuje kako se kroz njegove prve procese gradila politički upravljana i duboko nepravedna međunarodna pravda, uz Hrvate iz Lašvanske doline u BiH kao pokusne kuniće.

Treća knjiga „Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda” svojevrsni je vodič kroz manipulacije i falsifikate pred Haaškim sudom, kroz politički motivirane optužnice, montirane procese i mnogo nepravednih presuda.

Sve tri knjige objavljene su u izdanju Avid medija i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Trilogija se može kupiti na mrežnoj stranici www.visnjastaresina.com.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja