Budi dio naše mreže

Nacionalno marijansko svetište u Mariji Bistrici slavi u ponedjeljak, 13. srpnja, svetkovinu Majke Božje Bistričke. Iako je hodočasnički program ovoga ljeta uvjetovan epidemiološkim mjerama i smanjen je broj organiziranih dolazaka vjernika, Majka Božja Bistrička svakodnevno privlači molitelje – pojedince, obitelji, pješake i bicikliste.

/ mp

No, ako niste u prilici posjetiti svetište, možete posjetite mrežnu stranicu svetišta Majke Božje Bistričke na kojoj možete virtualno prošetati Marijom Bistricom.

Mrežna stranica dostupna je na devet jezika te se redovito ažurira. Na stranici možete pročitati nove informacije o događanjima u svetištu Majke Božje Bistričke.

Također, doznajte više o povijesti ovog svetišta i kraju u kojem je smješteno. U donjem desnom dijelu stranice nalazi se poveznica na Radio Mariju Bistricu na kojoj možete pratiti prijenos mise iz svetišta.

U razgovoru za Hrvatski katolički radio rektor svetišta preč. Domagoj Matošević osvrnuo se na dolazak hodočasnika:

“Moram reći da zaista veliki broj vjernika dolazi u Mariju Bistricu. Na žalost, to nisu više ona velika organizirana hodočašća autobusima, ali vjernici dolaze u malim obiteljskim grupama, automobilima, a osobito pješaci i biciklisti nas redovito posjećuju. Posebno je to nedjeljom kad je hodočasnička misa u 11 i 18 sati u crkvi na otvorenom.

Mi u Mariji Bistrici uvijek i ispovijedamo, a znamo da se mnogi vjernici u vrijeme korona-krize nisu mogli ispovijediti, pa sada mnogi koriste mogućnost kako bi došli u svetište i pristupili sakramentu ispovijedi.”

Rektor Matošević zahvaljuje svim hodočasnicima koji su pomogli u obnovi tornja i u sanaciji šteta od potresa.

“Marija Bistrica je velika i važna duhovna oaza za vjernike. Mnogi vole doći ovdje, ostati tijekom dana, sabrati se, mnogi vole doći i u tišinu. Marija Bistrica uvijek očekuje drage hodočasnike”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja