Budi dio naše mreže

Na riječkom Korzu od srijede 14. do nedjelje 18. prosinca od 9 do 19 sati bit će otvoren humanitarni štand za riječki hospicij "Marija Krucifiksa Kozulić" na kojemu će se prikupljati sredstva za kupovinu kolica za njegu bolesnika.

/ mp

U akciju su se uključile učenice Ženskog učeničkog doma “Marija Krucifiksa Kozulić” koje su sa sestrama Družbe Presvetog Srca Isusova zasadile pšenicu i pripremile za taj štand. Također, građanima će se ponuditi rukotvorine volontera hospicija, kao i one koja su izradila djeca Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić” u učeničkoj zadruzi “Maslačak”.

Adventsku kućicu u navedenom vremenu hospiciju je ustupio Grad Rijeka. Također, zahvaljujući dobročinstvu građana, a posebno osoba koja želi ostati anonimna i koja je donirala najveći iznos, u prethodnoj akciji za riječki hospicij, prikupljena su sredstva za kupovinu uređaja za dezinfekciju medicinskih pomagala.

Riječku nadbiskupiju kao osnivača hospicija “Marija Krucifiksa Kozulić”, koja je s djelovanjem započela 28. siječnja 2013. godine, tada su podržali Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a projekt su prepoznali i po otvaranju podržali i Ministarstvo zdravstva s mrežom zdravstvenih ustanova. Svi oni omogućili su kontinuitet rada riječkog hospicija zahvaljujući kojemu su brojni korisnici svoje posljednje trenutke ovozemaljskog života proživjeli dostojanstveno.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja