Budi dio naše mreže

Predsjednik Hrvatskoga Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš uputio je poruku pod nazivom "POST BOGU MIO - Ne kriti se od onoga tko je tvoje krvi" za 15. Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koji se održava od 1. do 7. ožujka 2021.

/ mp/IKA

Kako je podsjetio mons. Radoš, korizma je vrijeme u kojem smo pozvani na obraćenje – vraćanje u okrilje Božje ljubavi i dijeljenje te ljubavi s braćom i sestrama.

“Ovogodišnji Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, koji petnaestu godinu zaredom provodi Hrvatski Caritas, poziv je svim vjernicima u Hrvatskoj da primljene darove Božje ljubavi podijele s braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini”, naglasio je.

Smatra kako je pokorničko djelo korizmene pobožnosti čin naše poniznosti pred Bogom te vjeruje kako je plod posta ozdravljanje pojedinca i društva.

“Društvo se postom liječi, poručuje prorok Izaija. ‘Podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onoga koga vidiš gola i ne kriti se od onog tko je tvoje krvi’ (Iz 58, 7). Poziva na dijeljenje istoga kruha. Dijeleći kruh s gladnim, postajemo dio njegovog svijeta. Beskućnik je potreban primjerena smještaja, no vrjednije je primiti ga kao brata – lijepom riječju, gestom ohrabrenja i dušom koja prihvaća i ljubi. Odijevajući gola, vraćamo mu dostojanstvo, dajemo sigurnost, pokazujemo ljudsko lice, poručujemo da je vrijedan i uključujemo ga u svoj život i život zajednice.

Plod posta je autentična ljubav prema onome koji je ‘iste krvi’. Ista krv čini obitelj, nosi zajedničku povijest i baštinu, dijeli radosti i trpljenja. S našom kršćanskom braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini povezuje nas krv – Krv Krista, nevina i ne okaljana Jaganjca (usp. 1 Pt 1, 19) koji je, prolivši Krv, otkupio čovječanstvo i pokrenuo krvotok nove Božje obitelji – Crkve. Pijući na Vrelu besmrtnosti, hraneći se na Gozbi ljubavi, učvršćujemo svoju povezanost s Kristom, a po Njemu s braćom i sestrama. Ista nas je Krv oprala i međusobno veže jedne s drugima. Krv, koja se razlila s križa, ozdravlja nas i pokreće krvotok solidarnosti prema darovanoj braći i sestrama, štoviše, prema svakom čovjeku”, poručuje predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Radoš.

PODRŽITE AKCIJE I PROJEKTE HRVATSKOG CARITASA

Novčanim darom u župnoj zajednici.

Uplatom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen).

Uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR05 23400091100080340 poziv na br. 101.

Uplatom on-line donacije na stranici Hrvatskog Caritasa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja