Budi dio naše mreže

Emisija "Pod križem" započela je svoje emitiranje u jesen 2021. godine, a nastavlja se i ove sezone. Posebnost emisije je što ima petoricu urednika i to svećenika: fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Sv. Duhu u Zagrebu, vlč. Nikola Jurković, župnik Župe sv. Jurja u Gornjoj Stubici, vlč. Branimir Budinski, župnik Župe sv. Josipa Radnika u Zagrebu, vlč. Tomislav Šagud, župnik Župe Presvetoga Trojstva u Zagrebu i vlč. Krunoslav Kolar, župnik Župe Rođenja Isusova u Zagrebu.

/ mp

Prema riječima vlč. Nikole Jurkovića, emisija će ove sezone govoriti o izazovima u životu vjernika s naglaskom na poteškoće, ali i radosti u duhovnom životu. Nadodao je kako se, vođeni prijedlozima slušatelja, urednici žele posvetiti u ovoj novoj sezoni i određenim temama kao što su: brak i obitelj, magija u životu, duhovna suhoća, kako i zašto oprostiti te na koji način donijeti životnu odluku. Vlč. Jurković naglasio je kako žele biti više u komunikaciji sa slušateljima i to putem telefonske veze.

“Prošle godine smo obrađivali određene teme i ugostili razne goste te na taj način pokušali odgovoriti na pitanja iz života vjernika i života svih nas koji smo ovdje okupljeni i emisiji ‘Pod križem’. Ove godine naša je zamisao, dragi slušatelji, da svakog utorka u 20 sati budete najprije vi s nama u emisiji, a potom da kroz katehezu i promišljanje, molitveni aspekt sudjelujemo u ovoj emisiji i onda da i vas, dragi slušatelji, uključimo u emisiju, putem telefonske veze”, nadodao je vlč. Jurković.

Vlč. Branimir Budinski naglasio je kako će ove godine emisija imati drugačiji oblik, odnosno bit će strukturirana po modelu kateheza i zaranjanju u ono što je bitno za život.

“Svaku emisiju vodit će jedan od urednika i pomoću kateheza govoriti o tome što je srž naš vjere. Ljudi me često pitaju: Koji je vaš najveći izazov na župi? I uvijek se nasmijem i kažem: Moj najveći problem je Branimir Budinski, odnosno ja sam sebi. Vrlo mi je lako pričati drugome što je njegov životni put i kako ljubiti. Meni je to najteže ostvariti. Mnogo teže mi je činiti ono što tebi govorim da činiš i to je činjenica.

Želim živjeti ono što govorim, ono što sam duboko iskusio u odnosu s Bogom, a to ću nastojati živjeti i govoriti u ovoj emisiji. Ono što želim za tebe, dragi brate i draga sestro, je da pričaš svoju priču svojim životom, da usvojiš pozitivnu spoznaju, a ta je: ‘Jedino što možeš darovati drugoj osobi jesi ti sam, jesi ti sama’. Ja sam već četrnaestu godinu svećenik, ali ja ne mogu dati Boga ljudima, ja ljudima mogu dati samo sebe i svoj odnos s Bogom. Čvrsto vjerujem da moji vjernici, tvoji članovi, žele vidjeti tebe koji živiš svoj poziv u kojem će oni osjetiti jedan impuls zahvaljujući tom nešto živiš ono na što te Bog pozvao. Nemoj pričati priču već je živi. U emisiji ‘Pod križem’ želimo vratiti taj Božji poziv da ostvarimo puni potencijal na koji On poziva. Budi sam sebi najbolji prijatelj i ono što ćeš čuti, da znaš primijeniti u svom životu.”

Uz urednike od prošle godine vlč. Jurkovića i vlč. Budinskog, emisiju “Pod križem” će voditi i vlč. Krunoslav Kolar,  vlč. Tomislav Šagud i fra Vladimir Vidović.

Govoreći o sudjelovanju u ovoj emisiji, vlč. Šagud naglasio je kako je suvremeni čovjek sve prazniji srcem te kako je važno ispuniti srce Bogom te se nada da će uspjeti pomoći ljudima.

O važnosti imena emisije “Pod križem” vlč. Kolar naglasio je kako nas Isus poziva da svakog dana uzmemo svoj križ i da ga slijedimo jer drugog puta za kršćanina nema.

Fra Vladimir Vidović, koji se telefonski javio u emisiju, izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u emisiji “Pod križem” te vjeruje kako je ova emisija za njega novi izazov, a nada se kako će pomoći vjernicima u njihovom svakodnevnom životu.

Emisija “Pod križem” streama se uživo na Facebooku HKR-a. 

Prvu emisiju ove sezone pogledajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja