Budi dio naše mreže

U župi Uznesenja BDM u Marijinu svetište u Molvama, na Uskrsni ponedjeljak otvorena je hodočasnička 2022. godina. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predslavio je prečasni Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler Varaždinske biskupije uz koncelebraciju o. Miljenka Hontića, provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i o. Zdravka Tube, gvardijana i čuvara svetišta.

/ mp/IKA

Propovjednik je istaknuo da se u prvom danu po Uskrsu, o otvorenju hodočasničke godine, nalazimo u podravskoj katedrali u Marijinu svetištu gdje uključujemo u svoje molitve sve vjernike i hodočasnike koji će kao djeca tijekom ove godine dolaziti Majci Božjoj.

Euharistijsko slavlje u 9.00 sati kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske predslavio je o. Đuro Hontić, gvardijan u Puli uz koncelebraciju o. Martina Jakovića, vikara provincije i gvardijana u Splitu i o. Miroslava Štubana, župnog vikara.

U ovom smo euharistijskom slavlju Gospodinu preporučili potrebe svih Marijinih štovatelja moleći svakom čovjeku hrabrost u življenju radosne vijesti u današnjem vremenu. Marija Majka i nada svih vjernika neka čuva i prati one koji se utječu Njoj u zagovor.

Svim hodočasnicima želimo dobrodošlicu u Marijino svetište. Program hodočasničke godine moći ćete pratiti na: www.zupa-molve.com ili Facebook.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja