Budi dio naše mreže

Za život se ove godine prvi puta hodalo i u Osijeku, a budući da se u Hrvatskoj često govori o manjinama geslo njihovog hoda je - ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!’.

/ mb

Osijek – Započeo je nacionalni Hod za život (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Brojni građani Osijeka i drugih gradova i mjesta Slavonije danas su po prvi puta u povorci hodali za život, podržavajući i slaveći  njegovu vrijednost. Organizatori ističu da je ‘Hod za život’ miroljubivi hod kojim se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja želi iznijeti svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Najveću vrijednost svojim su hodom podržali i veliki i mali hodači koji su se u 10 sati okupili u parku Zrinjevac, a vesela povorka, uz zastave i tamburice te transparente, kretala se Slavčekovom ulicom, ulicom Hrvatske Republike do Županijske ulice te trga Ante Starčevića, gdje je održan prigodni program.

Koordinatorica osječkog ‘Hoda za život’ Lidija Blagojević u izjavi medijima izrazila je zadovoljstvo što su se Slavonci i Baranjci ove godine priključili ovoj inicijativi, čiji je cilj zaštita svakog života, od začeća do prirodne smrti.

Ovim hodom želimo zaštititi život, pravno i društveno, od samog njegovog početka, jer je pravo na život temeljno ljudsko pravo, i od prava na život kreće svako drugo ljudsko pravo, kazala je Blagojević.

Također je istaknula da se ‘znanost i svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj slažu da život počinje začećem’. Podsjećamo, prvi ‘Hod za život’, kao podrška svoj nerođenoj djeci, ali i trudnicama i obiteljima, održao se u Zagrebu 2016. godine.

foto: Davor Javorovic/PIXSELL

‘Hod za život’ danas se održao i u Rijeci, a 25. svibnja za život će se hodati u Zagrebu od 10 sati sa Zrinjevca,  u Zadru od 10 sati na Obali kneza Branimira, dok će se u Splitu okupljati u 10 i 30 na Rivi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja