Budi dio naše mreže

Čitanje cijele Biblije za djecu održano je u nedjelju na trima župama, Šušnju, Brcu i Sutomorama. Pod zaštitom sv. Tripuna djeca su pročitala 92. biblijske priče prilagođene najmlađima.

/ fe

Domaćini događaja održanog u nedjelju pod nazivom “Maleni sijači Riječi Božje”, bile su župne zajednice Šušanj, Brca i Sutomore.

Bibliju su čitala i djeca pravoslavne vjeroispovijesti.

Prvo čitanje Biblije započelo je u Šušnju nakon jutarnjeg misnog slavlja. Prije čitanja čitači bi stavljali oko vrata šal sa slikom Kotorske katedrale i likom zaštitnika Kotorske biskupije, sv. Tripuna. Manja djeca, koja još ne znaju čitati, držala su primjerak Biblije u svojim rukama, dok su njihovi roditelji s ambona čitali dodijeljenu im biblijsku priču.

U župi Brca nastavljeno je čitanje dok je posljednji domaćin bila župna zajednica Sutomore. Sva djeca su dobila po jedan primjerak Biblije s posvetom, a glavni koordinator ovoga događaja Božidar Vuletić istaknuo je uz zahvalu svim sudionicima da je sv. Jeronim davno rekao “nepoznavanje Pisma je nepoznavanje Krista”.

Vuletić je na kraju potaknuo okupljene da Bibliju čitaju jer je ona nadahnuta Duhom Svetim.

“Draga djeco, vi ste imali poseban privilegij i milost da budete maleni sijači Riječi Božje! Kao što je učinak kišnih kapi za zemlju i sjeme u njoj da donosi urod onome tko se oko obrade zemlje trudio, tako Božja riječ donosi urod i hranu srcu koje se trudilo oko njezina prihvaćanja. Ona ima stvaralačku snagu te ostvaruje ono što kaže. Ako budemo nastavili biti dobri sijači Riječi Božje u našim životima, budimo sigurni da nas čeka obilna žetva Božjih blagoslova“, zaključio je Vuletić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja